Тази рецепта ще ви стане любима, сигурни сме!
Необходими продукти:
2 броя тиквички
3 с.л. брашно
2 яйца
150 грама галета
пармезан за поръсване
4 с.л. зехтин
подправки по желание
Начин на приготвяне:
Първо, измийте много добре тиквичките, след което ги нарежете на лентички с дебелина около 1.5 см. Подсушете ги хубаво. Сипете брашното в плик и в него сложете тиквичките.
След като затворите добре плика, разтръскайте, за да полепне хубаво брашното.
Разбийте яйцата. Сипете галета в чиния, смесете я със сместа от подправки за тиквички и добавете разбитите яйца.
Застелете тава с хартия за печене. Извадете тиквичките от плика с брашно и на партиди ги оваляйте в разбитите яйца, а след това в галетата с подправки.
Подредете тиквичките в тава една до друга. Поръсете със зехтина и с пармезана.
Печете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин. или до златист загар.
Да ви е сладко!