Тя се смята за любимото ястие на мъжете, но всъщност всички я обожават. Днес ви представяме една рецепта за мусака, с която да впечатлите всички.
Необходими продукти:
500 г кайма
700 г картофи
1 кафена чашка олио
3 глави лук
5 домата
1 супена лъжица доматено пюре
1 чаена лъжичка червен пипер
сол на вкус
за заливката:
1 чаена чаша прясно мляко
1 яйце
30 г краве масло
1 кафена чашка брашно
50 г кашкавал
1/3 връзка магданоз
Вижте още: Супер вкусни пълнени патладжани
Начин на приготвяне:
Задушете нарязания на дребно лук в олиото до златисто, след което последователно прибавете доматеното пюре, каймата и част от дребно нарязаните домати. След като сместа се запече, прибавете червения и черния пипер.
Измитите картофи нарежете на квадратчета и по желание можете да ги полуизпържите. В намазаната с мазнина тавичка, на дъното на която сте сложили дребно нарязани домати, наредете на последователни редове картофите и месото, като завършите с картофи.
Залейте ястието с малко гореща вода и печете във фурна до златисто.
Идва ред на заливката: Брашното запържете в разтопеното масло и разредете с прясното мляко. Трябва да се получи гъста каша, към която след охлаждането ѝ да прибавите яйцето и настъргания кашкавал. Изсипете заливката и доизпечете мусаката.
Да ви е сладко!