В приготвянето на пържоли няма нищо сложно, но въпреки това не всяка домакиня успява да приготви вкусно и сочно ястие, което се топи в устата.
Ето какво точно трябва да направите:
1. Откажете се от дебелите парчета
Някои домакини смятат, че големите и дебели пържоли изглеждат по-добре. В повечето случаи месото не се изпича добре по средата. Запомнете, че пържолите не трябва да са по-дебели от 1,5 сантиметра.
2. Мариноване
Идеална марината за свинско е всеки продукт на млечна основа. Достатъчно е месото да престои в този сос четвърт час, за да се подобри текстурата му. Може да го мариновате в мляко или кефир като предварително добавете малко лук за по-добър вкус.
ДОРИ С ЕВТИНА КАЙМА КЮФТЕТА ЩЕ СТАНАТ ВКУСНИ, АКО НАПРАВИТЕ ТОВА
3. Пържене
Не всеки знае, че е най-добре пържолите да се пържат в свинска мас. Това придава на ястието невероятен аромат и вкус. Важно в случая е пържолите да се сложат в тигана, едва след като мазнината се разтопи напълно.