Киноа с печени зеленчуци


Киноа с печени зеленчуци

Получава се много ароматно и засищащо ястие.

Необходими продукти:

1 ч.ч. киноа (130 г.)

2 ч.ч. вода

1/2 ч.л. сол

30 мл зехтин

2 патладжана

1 червена чушка

1 тиквичка

черен пипер

сол

50 мл зехтин

1 ч.л. сух риган

по желание чесън и пресен копър за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Измийте и обелете зеленчуците. Патладжаните на ивици. Нарежете ги на кубчета. Покрийте тава с хартия за печене и поставете отгоре нарязаните зеленчуци. Поръсете с черен пипер, сол, риган и полейте със струя зехтин. Печете зеленчуците до омекване.

Отмерете и изсипете киноата в тенджерка. Налейте 2 ч.ч. вода. Съотношението при киноа винаги е 1:2 вода. Добавете 1/2 ч.л. сол и я сварете до готовност. Леко се разпуква и поема водата. Полейте със струя зехтин и разбъркайте добре.

Сложете печените зеленчуци в киноата. Разбъркайте добре. Тук е моментът да добавите на слаб огън стисната скилидка чесън, ако желаете или само малко пресен копър за декорация.

Да ви е сладко!

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама