10 съвета, които ще са ви от полза при печенето на десерти


10 съвета, които ще са ви от полза при печенето на десерти
Снимка: iStock

Ето няколко неща, които всички любители на десертите и печенето трябва да знаят. 

1. Инвестирайте в силиконова подложка за печене

Това не само спасява тавите ви, но съкращава наполовина времето за почистване. Някои дори смятат, че подложката кара бисквитките да се пекат много по-равномерно.

2. Извадете вашите бисквитки, когато само краищата са се втвърдили

Ако ги изчакате да се изпекат докрай, тогава ще ви счупят зъбите!

Вижте още: Топ кулинари: Тези зодии готвят така, че да си оближете пръстите

3. Покрийте неща като плодове и парченца шоколад в брашно, преди да ги добавите към вашата смес

Това предотвратява потъването на всички парчета на дъното и гарантира, че имате равномерно разпределение на вкуса.

4. Използвайте лъжица за сладолед, за да разделите вашите мъфини и кексчета

Когато правите мъфини или кексчета, използвайте малка лъжица за сладолед, за да напълните формите. Дава ви перфектни пропорции всеки път.

5. Сложете брашно в мерителната си чаша, вместо да го загребвате

Когато измервате брашно, не загребвайте с мерителната си чаша. С лъжица напълнете брашното в мерителната чаша и го изравнете с нож.

6. Но е добра идея да търсите рецепти, измерени в грамове, вместо в чаши

Така ще имате по-голяма точност. 

7. Не се страхувайте да използвате сол

Хората винаги приемат, че тъй като това е десерт, той не се нуждае от сол, но много често именно солта е липсващата съставка в толкова много ястия!

Вижте още: Как да готвите ориз, така че да не става на каша

8. Ако трябва да използвате охладено масло, настържете го и го замразете за около час предварително

Когато рецептите изискват охладено масло (кори за пай, бисквити и други подобни), настържете маслото предварително и го поставете във фризера за около час, преди да го включите в рецептата. Тъй като вече е доста студено и на малки парчета, ще се справяте по-лесно, което ще попречи на маслото да се разтопи и ще запази молекулите на мазнините непокътнати, което води до по-добри сладкиши.

9. Винаги оставяйте вашите торти да се охладят, преди да се опитате да ги охладите

Те ще се счупят, ако ги извадите от формата твърде рано и глазурата ще се стопи веднага. По принцип оставете ги да почиват за 30 минути, преди да опитате каквото и да било.

10. Малките неща, като пресяването на брашното, правят голяма разлика

Знаем, че изглежда като толкова излишна, малка стъпка, но тя наистина създава голяма разлика в качеството на вашата торта, пай, хляб или каквото и да е друго лакомство, което правите. Това действие добавя повече въздух в брашното и така става по-пухкаво.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама