Премахнете варовика от тоалетната с един естествен продукт, по-ефективен от белината


Премахнете варовика от тоалетната с един естествен продукт, по-ефективен от белината
Снимка: iStock

Тоалетните могат бързо да се замърсят поради натрупването на варовик, който се състои от минерали от изпаряването на водата. Колкото по-дълго се оставя, толкова по-трудно става почистването.

Почистващи агенти като белина са много ефективни при унищожаването на бактерии, но не могат да разтворят варовика правилно, а силните химикали също могат да повредят тоалетната чиния.

По-добър вариант е да използвате лимонена киселина, която естествено се намира в лимоните. Трикът за премахване на варовика е с киселина и топлина. Търговските почистващи препарати са склонни да използват опасни вещества като солна киселина или сулфамидна киселина, които са токсични за водните организми и неприятни за вдишване.

Защо да използвате лимонена киселина, за да се отървете от варовика от тоалетната?

Тъй като е кисела, лимонената киселина ще може да разтвори алкалните минерали във варовика, за да започне да се разгражда много бързо.

Вижте още: Поставете скилидка чесън в тоалетната за през нощта и няма да останете разочаровани

Как да използвате лимонена киселина, за да се отървете от варовика

Може да звучи странно, но почистването на тоалетната е най-добре да се прави вечер, за да има достатъчно време почистващият препарат да разгради варовика. Всичко, което трябва да направите, е да включите чайника, но да го спрете, преди водата да започне да кипи. Излейте много горещата вода в тоалетната и внимавайте, когато носите чайника. Изсипете половин кутия лимонена киселина в тоалетната и оставете разтворът за една нощ да подейства.

На сутринта изтъркайте всички останали петна с тоалетна четка. Ако варовикът е бил там дълго време, може да се наложи да повторите този метод за почистване още една вечер, но след това тоалетната ви чиния ще бъде отново искрящо чиста.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама