5 трика за отглеждане на богата реколта от чушки


5 трика за отглеждане на богата реколта от чушки
Снимка: Istock

Чушките са фантастично допълнение към вашата градина! Могат да се използват в много ястия и салати, има десетки различни сортове, а и се гледат лесно. Ако искате да се радвате на богата реколта, следвайте тези трикове, за да отглеждате повече чушки от всякога!

1. Покълване на семената

Семената на чушките се нуждаят от специфични условия за успешно покълване. За да ускорите процеса и да увеличите успеваемостта на покълването, опитайте да използвате дебела хартиена кърпа, например няколко слоя кухненско руло. Навлажнете хартията, поставете семената от чушки вътре и поставете всичко в найлонов плик на топло място, като например на кухненския плот. След като семената започнат да покълват, засадете ги в отделни саксии.

2. Засадете чушки в дясната зона

Лютите чушки се нуждаят от достатъчно излагане на слънчева светлина за оптимален растеж и продуктивност, тъй като техните огнени и пикантни вкусови профили зависят от това. Без достатъчно слънчева светлина те могат да закърнеят и да станат по-малко продуктивни.

Вижте още: Как и колко често трябва да поливате разсада си

3. Използвайте качествена почва

Вместо да използвате обикновена градинска почва за отглеждане на чушки, би било добра идея да промените хранителната среда с компост, торфен мъх или добре угнил оборски тор. Леката почвена смес работи най-добре, тъй като чушките не обичат корените им да стоят във вода. Добрият дренаж е ключов, така че се уверете, че почвата не е твърде тежка или гъста. Също така се уверете, че pH е между 6,0-7,0.

4. Използвайте английска сол

Английската сол е вълшебната отвара, която трябва да използвате, докато отглеждате чушки. Английската сол е хидратиран магнезиев сулфат - съдържа 10 процента магнезий и 13 процента сяра. Помага за развитието на хлорофила, фотосинтезата и засилва растежа и устойчивостта на растенията към болести.

Добавете 1 супена лъжица английска сол към 3-4 литра вода и я изсипете около основата на вашето растение. Правете това веднъж на всеки 4-5 седмици и гледайте как вашите растения процъфтяват! Това е една от най-добрите тайни за отглеждане на повече чушки от всякога.

Вижте още: 10 съвета как да отгледате вкусни домати в саксии

5. Използвайте правилното ниво на азот

Според проучване, публикувано от Калифорнийския университет, по-високите нива на азот се свързват с по-висока производителност и повишена топлина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама