Повече секс = повече пари


Повече секс = повече пари
Снимка: iStock/Guliver

Активният полов живот увеличава доходите. Такъв неочакван извод са направили учените от Института за изучаване на трудовите отношения в немския град Бон. Изследователите са проследили връзката между сексуалната активност на хората и техните доходи.

В изследването специалистите се опирали на данни от допитване, проведено в Гърция през 2008 година. Изследването показало, че хората, които правят секс 4-5 пъти седмично, средно имат с 5% по-висок доход от техните по-малко сексуално активни съотечественици. Сексуалната ориентация и полът нямали в случая нямали значение.

Освен това авторите на изследването отбелязват, че редовния полов живот се отразява положително и върху здравето. Участниците в допитването, които имали сексуална близост повече от четири пъти в седмицата, били по-общителни, дружелюбни и емоционално устойчиви.

Освен това такива хора по-малко страдали от сърдечносъдови заболявания, артрит и диабет.

Изследователите са определили две основни причини за взаимовръзката между честотата на секса и доходите на човека. Първо, поради недостиг на секс човек може да развие различни психически разстройства, които се отразяват негативно на неговите трудови способности. Второ, успешността прави хората по-привлекателни в очите на околните и ги стимулира за активни действия в сексуалната сфера.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама