4 причини да мислите, че е време да се разделите (но всъщност просто се страхувате)


4 причини да мислите, че е време да се разделите (но всъщност просто се страхувате)
Снимка: iStock

Като се има предвид цялата радост, която една трайна връзка може да даде, какво би ви накарало да изберете да се откажете от нея твърде рано? И как бихте разбрали дали връзката наистина е приключила... или просто се отказвате твърде рано? Долните 4 неща ще ви помогнат да разберете, ако си тръгвате, защото всъщност ви е страх.

1. Приемате мита, че "истинската" връзка трябва да е лесна

Може да си мислите: "Една връзка не трябва да изисква толкова много работа. Тя трябва да бъде подкрепяща и романтична почти през цялото време". В реалния живот нещата стоят по друг начин и този идеализиран възглед може да е разрушителен за отношенията. 

Вижте още: 7 признака на незрялата любовна връзка

2. Не можете да правите компромис

Може да си мислите: "Страхувам се, че жертвам твърде много и няма да задоволя собствените си нужди. Ами ако трябва да се откажа от нещо наистина важно за мен, като нощните ми излизания с приятелите ми?" Може да се притеснявате, че тъй като обвързването не работи, не можете да накарате връзката да работи. Но когато прави компромис, някой обикновено се чувства така, сякаш губи нещо. Има обаче друг начин, който ви дава печеливша ситуация: продължавайте да работите по него, за да надхвърлите ангажимента и да си сътрудничите като екип, където вашата двойка печели. Тогава можете да имате наистина силна връзка.

3. Вие таите голям страх от отхвърляне

Може да си мислите: "Страхувам се, че ще бъда наранена, ако продължа да поддържам връзката. Ами ако ме изоставят? Ще бъда съсипана! По-добре да имам план за излизане". Тези страхове са до голяма степен преувеличени. Всеки има някакъв страх от отхвърляне. Вашият страх от "изоставяне" и отхвърляне вероятно надделява над реалността да бъдете изоставени. Помислете за това по следния начин: ако вашият партньор скъса с вас, може да сте много тъжни за известно време, но ще оцелеете! Внимавайте да не създадете самоизпълняващо се пророчество, като отказвате да се доближите. Това естествено създава дистанция, защото не изглеждате заинтересовани.

Вижте още: 5 неща, които всяка жена трябва да чуе от мъжа, когото обича

4. Страх от загуба на вашата идентичност

Какво може би си мислите: "Ако съм напълно отдадена на връзката си, страхувам се, че мога да загубя идентичността си. Ако се опитвам да угодя на партньора си, страхувам се, че ще загубя себе си и няма да бъда щастлива". Важно е да вземете от себе си, разбира се, но да го направите в контекста на визията за вашата връзка и как се подкрепяте взаимно. Забележете дали в отношенията ви присъстват щедрост и гъвкавост. Ако не, това е предупредителен знак, че вие, като двойка, трябва да култивирате тези качества. Когато изследвате тези страхове, ако откриете, че вие ​​и/или вашият партньор сте били блокирани от тях, поканете се взаимно да продължите да работите върху тях заедно. Погледнете създаването на някои нови възможности за връзката ви като двойка.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама