6 здравословни навика, с които да се отървем от депресията


6 здравословни навика, с които да се отървем от депресията
Снимка: iStock/Guliver

Чувството за безнадеждност е един от основните симптоми на депресията. Какво ще ви помогне да облекчите чувствата и да се справите с това усещане? Ще ви дадем няколко ценни съвета.

1. Бъдете физически активни

Упражнението е един от най-важните компоненти за лечение на депресия. Тичайте редовно, тренирайте, правете упражнения,  плувайте. Натоварванията могат да бъдат много ефективно, защото те карат да напуснеш къщата и ти помагат да се чувстваш свързан с тялото си. Основното е, че сърцето бие по-бързо и да дишате дълбоко, така че да се почувствате живи.

2. Задайте правилните въпроси

Стана и по-лесно, когато спрях да търся отговора на въпроса "Защо ми се случва всичко това?" И вместо това се опитах да разбера какво точно ми се случва. Депресията често изглежда като нещо срамно - като лош трудов опит, за който не бихме искали да говорим с бъдещ работодател или дори приятел. Но ако не се закачате за стереотипи и се опитате да разберете как депресията се отразява на тялото и ума ви, това ще ви помогне да разберете по-добре себе си.

3. Медитирайте редовно

Има много онлайн програми, както и треньори, които могат да ви помогнат да развиете навика за медитация. Например, научете се да се събуждате рано, когато в апартамента е тихо и спокойно можете да почетете книга, както и да правите упражнения. Сутрешната медитация помага да се настроите правилно и положително за целия ден.

4. Не се страхувайте да поискате помощ

Ако имате симптоми на депресия, не се страхувайте да потърсите помощ. Не мислете, че проблемът ще се реши сам. Често потискаме преживяванията си или омаловажаваме тяхното значение и така свикваме да се чувстваме нещастни. Самочувствието ни продължава да пада и животът ни се вижда в тъмни цветове. Потърсете помощ, говорете за преживяванията.

7 КЛЮЧА, ЗА ДА СЪБУДИМ ЖИЗНЕНАТА СИ СИЛА

5. Пътувайте

Не забравяйте, че пътуването разширява ума - интелектуално и духовно. Можете да усетите величието и разнообразието на нашата планета. Потопете се в културата на други народи и като изучете тяхната история: победи и поражения, трудности, през които е трябвало да преминат, интересни навици дори. Това ще помогне да погледнете по друг начин на света.

6. Учете нови неща

Много от нас, когато станем възрастни, забравят какво е усещането да седиш на бюро и да придобиваш знания. Но ако искате да се чувствате по-добре и да се отървете от депресията, започнете да учите нови неща. Запишете се на някакви курсове и семинари. Научете нещо, които ви влече и ви се струва интересно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама