Силата на природата: Ето защо да поставите лук до леглото си


Силата на природата: Ето защо да поставите лук до леглото си
Снимка: iStock

Хората през Средновековието са смятали лука за толкова ценен, че тогава са можели да го използват, за да плащат наема си. В днешно време това е невъзможно, но това, което можете да направите, е да го поставите близо до леглото си вечер!

Защо да поставите лук до леглото си

Има стар трик от 1500 г., според който нарязването на лук на четвъртинки и поставянето му близо до леглото ви ще помогне за облекчаване на кашлицата. Дори са смятали, че може напълно да предотврати настинка и грип. Идеята идва от антибактериалните свойства на лука, който уж абсорбира мръсния въздух. Науката не подкрепя това в наши дни, но има много други неща, които можете да правите с лук в спалнята.

Вижте още: Как да режете лук БЕЗ да ви текат сълзи

Детокс

Някои хора използват лука като странно средство за детоксикация. Нарязвате лука на филийки, слагате по една на долната част на всеки крак и обувате чорапи, за да остане на място за една нощ. Явно лукът има силата да прочиства токсините от тялото през краката.

За затопляне на краката

Или може би краката ви са студени през нощта? Опитайте да натриете малко суров лук върху пръстите на краката си - това трябва да засили кръвообращението и да затопли областта. След това обуйте удобни чорапи, хвърлете се под одеялото и оставете магията на лука да си свърши работата!

Вижте още: Народна рецепта с червен лук лекува щитовидната жлеза

За по-добър сън

Лукът също насърчава по-добрия сън. Той съдържа определена аминокиселина, която действа като естествен седатив. Ако нарежете глава лук и я сложите близо до леглото, можете да сте сигурни, че ще спите хубаво.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама