Живей активно! стартира от София с много изненади


Живей активно! стартира от София с много изненади

Тази неделя ЖИВЕЙ АКТИВНО! отново ще обедини най-големите звезди в българския спорт, които ще застанат рамо до рамо с кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова, зам.-министъра на младежта и спорта г-н Асен Марков, и хиляди участници по повод 11-тото издание на инициативата, посветена на балансираното хранене и движението. ЖИВЕЙ АКТИВНО! се организира от Нестле България и по традиция се провежда под патронажа на Столична община. В официалното откриване ще вземат участие обичаните български спортни звезди Тереза Маринова, Владо Николов, Тити Папазов, Евгени Иванов – Пушката, Тервел Пулев, Николай Гергов, Георги Глушков, Денислав Коджабашев, Константин Митев, Бойко Младенов, Евгения Раданова, Симеон Найденов, Калоян Петров, Даниела Йорданова, Петър Попангелов, Станислав Славейков, Мария Гроздева, Асен Великов и др.

В 10:00 ч. тази неделя велопоходът от Театър София ще поведе Тити Папазов, стотици велосипедисти ще се насочат към НДК по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”. От паметника на Съветската армия заедно с Ангел Ковачев, ще тръгнат всички на скейт и ролери към официалното откриване на тазгодишното издание на Живей Активно!. По същото време на ъгъла на бул. Партиарх Евтимий и бул. Витоша Тереза Маринова ще съберат феновете на движението в надбягване с препятствия.

На голямата поляна в Южния парк Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов ще организират волейболен турнир, а Тити Папазов ще се включи в баскетболни уроци за феновете на играта. В Южния парк са предвидени активности за фенове с най-разнообразни интереси. На различните локации в неделя ще има фитнес уроци, тенис на маса, лакрос, kangoo jumps, зумба, футбол, Bulgarian Bag, стена за катерене, ходене по въже и много други. Програмата включва още консултации за балансирано хранене с д-р Лалка Рангелова, кулинарно шоу с шеф Виктор Ангелов, Сандра Алексиева от 1001 Рецепти и Симо Колев от БГ Радио, упражнения за майки и много семейни игри. Предвидена е локация, изградена специално за кучета и техните стопани, на която популярният треньор Асен Аролски ще проведе обучения и забавни демонстрации. Събитието ще приключи с музикален маратон с начален час 18:00, с участието на Сантра, Дивна, Играта, Павел и Венци Венц, Лео и др.

След грандиозния старт в София, ЖИВЕЙ АКТИВНО! продължава с масови събития във Варна, Бургас и Пловдив, организирани в партньорство с местните общини.

Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, готвене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, които доброволци от цялата страна могат да предлагат на сайта jiveiaktivno.bg и които ще бъдат част от кампанията в морските градове. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook или на сайта на инициативата jiveiaktivno.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама