Плюсовете да имаш по-млад любовник


Плюсовете да имаш по-млад любовник
Снимка: Getty Images/Guliver

До скоро връзката между жена и по-млад от нея мъж сякаш бе привилегия на звездите от шоубизнеса. Все по-често обаче виждаме подобни двойки и в обикновения живот, макар че в по-голямата си част обществото все ще се отнася скептично и дори осъдително към тях.

Често, когато видим двойка, в която жената е по-голяма от мъжа, си мислим, че именно тя е била инициатор на отношенията. Всъщност именно жените имат повече причини "срещу" това да имат връзка с по-млад от тях мъж, изтъквайки причина като: "Когато аз съм на 45, той ще е на 30 и..."

Понякога всичко започва от едно "защо пък да не опитам“ или просто секс за една нощ, но преминава в нещо по-сериозно. Защо?

Според психолозите жената към 40-те и мъжът към 30-те се намират на една и съща психологическа вълна.

Истината е, че младият мъж действа като еликсир на жената. Тя разцъфва, старае се да поддържа добра форма и винаги е в добро настроение. Тя просто има чудесен стимул за всичко това, за да съответства на по-младата си половинка.

Сексуалният живот на двойката с тази разлика обикновено е пълна идилия. Мъжът е изпълнен със сили, а жената е в пика на своята сексуалност – всички табута са паднали и тя много добре знае какво иска в секса и как. Младият мъж носи енергия, лекота, романтика, което често не достига на жената на 40.

Освен това опитът е научил жената къде се крият всички подводни камъни на съвместния живот и знае как се избягват конфликтите. Освен това е научила колко е важно да се правят компромиси и да се поощрява мъжа до нея. Тя няма да му пили за щяло и нещяло, нито ще му се обади в 2 ч. през нощта, за да го пита какво прави.

Друго предимство на тази връзка е, че жената вече най-вероятно е независима финансово. Тя е постигнала определени висоти в кариерата си.

Освен това, ако има дете, то на по-младия мъж няма да му се наложи да будува по нощите, дундуркайки бебе. Е, ако двойката реши да има свое дете, нещата ще се променят.

Друг плюс на този вид разлика във възрастта е, че жената никога няма да се обади на майка му, за да ѝ се оплаче от сина й.

Естествено всичко има и своите минуси. В този случай това е фактът, че с годините жената не става по-млада. Ако разликата във възрастта не е толкова голяма, предимствата, които ни дава времето, в което живеем, лесно може да решат този проблем.

Друго, което вгорчава живота на двойката, са хорските приказки. Често родителите на момчето не са във възторг от по-възрастната му приятелка, а приятелите му може да си позволят солени шеги. Когато отношенията са сериозни, никоя от тези пречки не е от значение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама