Любовта е...


   Любовта е...
Снимка: Thinkstock/Guliver

Що е то любов?

Един въпрос с толкова много отговори и нито един от тях не може да даде точно определение. Една загадка, която всеки разгадава по свой собствен начин.

Хората казват, че любовта е чувството, което всеки един на тази земя е изпитвал, към семейството, към децата си, към любимия човек.

Любовта е щастие, но е и болка. Тя ви кара да полетите, но и бързо ви презимява на земята. Любовта е да не искаш нищо, а да си готов да дадеш всичко на другия.

Любовта е тази, която всички търсим или чакаме, но и тази, която не можем да опишем с прости думи.

Различни хора в продължение на много години са опитали да обяснят "що е то любов” по свой собствен начин.

Ето как я определят те:

"Любовта е нещо като сутрешната мъгла, нещо като да се събудиш и слънцето да не е още изгряло. Остава още малко и ще изгрее. Любовта е мъгла, която се запалва с първия слънчев лъч."

Чарлз Буковски

"Когато си влюбен, това е временна лудост. Разлюлява те като земетресение и след това заглъхва. A когато заглъхне трябва да вземеш решение. Трябва да разбереш дали корените ви са се оплели така, че е немислимо да живеете един без друг. Защото това е любовта. Любовта не е бездиханност. Не е възбуда. Не е желание да се любите всяка секунда от деня. Не да лежиш буден по цяла нощ, представяйки си, че той целува всяка част от тялото ти. Не, не се изчервявай. Истината ти говоря. Това е само началото на любовта, което ни помага да сме сигурни в нея. А любов е това, което остава когато влюбването премине. Не звучи много вълнуващо, нали? Но е истина. Можеш ли да си представиш?!“

Луиз де Барниерес, "Мандолината на Капитан Корели“

"Любовта е сляпа – гледа не с очите, а с душата.“

Шекспир, „Сън в лятна нощ“

"Що е ад? Страдание, че вече не можеш да обичаш.“

Достоевски, „Братя Карамазови“

"Истинският любим е този, който може да те накара да потръпнеш, като само целуне челото ти, погледне в очите ти или просто се взира някъде." – Мерилин Монро

"Жена ми се разболя. Тя беше постоянно нервна, заради проблеми в работата, личния живот, неговите неуспехи, проблеми с децата. Тя загуби 15 килограма и тежеше около 40, а е само на 35 години. Тя се стопи, постоянно плачеше и беше разочарована от всичко и от всички. Нищо не я радваше, постоянно я болеше главата, сърцето, нервите в гръбначния стълб и ребрата. Спеше лошо, не можеше да спи по цели нощи и на сутрините беше уморена. Връзката ни беше на ръба. Красотата и си отиваше някъде, появиха и се торбички под очите, тя се отпусна и спря да се грижи за себе си. Тя отказваше да се снима във филми и изобщо за всякакви роли. Аз изгубих надежда и мислех,че скоро ще се разделим... Но после реших да действам. След като имам най-красивата жена в целия свят. Тя е идеал на повече от половината жени и мъже на земята, а на мен ми е позволила да спя до нея и да я прегърна през раменете. Започнах да я засипвам с цветя, целувки и комплименти. Правех и изненади, и и се радвах всяка една минута. Правех и подаръци и живеех заради нея. Говорех на хората само за нея. Всички теми свеждах в нейна страна. Възхвалявах я сред моите и общите ни приятели. Няма да повярвате - но тя разцъфна. Стана по-красива, отколкото беше преди. Качи тегло, престана да нервничи и ме целуваше по-силно, отколкото по-рано. Аз дори не знаех, че тя може ТАКА да целува. И разбрах едно:Жената е отражение на мъжа и ако я обичаш до безумие, тя ще ти отвърне със същото! Ето това е любов!"

Брат Пит

"Някои хора ги е грижа прекалено много… Мисля, че това се нарича любов." – "Мечо Пух"

Прасчо: "Как произнасяме "любов?"

Мечо Пух: "Любов не се произнася, тя се чувства."

А ето какво представлява любовта и според най-малките същества:

"Любов е когато мама прави кафе на татко и пробва преди да му го даде, за да види дали е вкусно" - Дани, 7 години

"Любов е, когато кученцето те близва по бузата, въпреки че си го оставила цял ден да бъде само" - Мери Ан, 4 години

"Когато обичаш някого, миглите ти отиват нагоре-надолу и от теб излизат малки звезди" - Карън, 7 години.

"Не трябва да казваш "обичам те", ако не го мислиш. Но ако го мислиш, трябва много да го казваш. Хората забравят "- Джесика, 8 години

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама