Големият месечен хороскоп за ОКТОМВРИ 2024


Големият месечен хороскоп за ОКТОМВРИ 2024
Снимка: iStock

Научете какво ви чака през месец октомври според зодиакалния ви знак.

Овен

Връзките ви може да се обтегнат този месец, скъпи Овни, но не се страхувайте – това няма да продължи вечно (нищо никога не го прави). Новолунието и слънчевото затъмнение във Везни, които започват на 2 октомври, имат потенциала да предизвикат хаос в съюзите ви с най-близките ви, така че внимавайте. Не след дълго Юпитер, планетата на експанзията, ще премине в ретрограден план във вашата арена на комуникация, вашия трети дом, което ще ви накара да преоцените как общувате с най-близките си хора.

Може да изглежда трудно, но се придържайте към него; когато слънцето се премести в Скорпион на 22 октомври, ще почувствате промяната, която е в действие. Ако сте в дългосрочна връзка, очаквайте раните да заздравеят.

Телец

Добре дошли в месеца на вземане на решения. Ако е имало голямо решение, което сте избягвали да вземете, октомври е вашето време или да го оформите, или да излезете. След затъмнението Юпитер ще се насочи към вашия втори дом, който диктува парите и личните ви финанси. Добре, икономиката като цяло може да се окаже предизвикателство, но това е вашето време да направите равносметка на това как искате да си изкарвате прехраната, но също и как искате да изградите живот.

Ретроградността на Плутон, която започна през май, ще приключи на 11 октомври 2024 г. Това е идеалният момент да се уверите, че сте на прав път и че правите всички необходими промени. След като Плутон се установи здраво във Водолей, следващата ви глава най-накрая може да започне.

Близнаци

Затъмнението от този месец, което ще повлияе на вашия пети дом (който диктува удоволствието), може да накара всички останали подозрения или отдавна погребани чувства към любим човек да изплуват на повърхността. Очаквайте трудните въпроси, на които не е задължително да получите отговор незабавно, докато се борите с ретроградния Юпитер в Близнаци, което ще ви принуди да се изправите пред трудните сценарии, които сте избягвали толкова добре.

Пълнолунието за този месец ще се състои на 17 октомври и ще съвпадне с преминаването на Венера в Стрелец, което ще повлияе на вашия седми дом на взаимоотношенията. Отделете време за себе си; може да се окаже, че октомври е емоционално труден за вас, но не забравяйте, че без тъмнината никога нямаше да видим звездите.

Рак

Новолунието и слънчевото затъмнение през октомври ще повлияят на вашия четвърти дом този месец. Четвъртият дом е за нашите семейства – избрани и други – и нашата домашна среда, така че се пригответе да се скриете и наистина да превърнете мястото си в дом, независимо дали е духовно или физически.

Това не е всичко; ако има специален човек на сцената, Меркурий ще влезе в Скорпион на 13 октомври за Рак, което ще активира вашия пети дом на романтиката, така че се пригответе да изразите себе си и да изследвате най-дълбоките си и най-тъмни желания.

Лъв

Този месец е идеалната възможност за вас да се облегнете на всяко учение, което може би сте се опитвали да възприемете относно комуникацията, тъй като новолунието във Везни, смесено със слънчевото затъмнение (което ще активира вашия трети дом на комуникацията), е готово да ви предизвика в тази област.

Но не всичко е загубено; след като овладеете изкуството да общувате ефективно, ще откриете, че Венера се премества във вашия пети дом на удоволствието и това може да означава само едно нещо; любов и похот и много от тях. Само не забравяйте да бъдете честни и открити за чувствата си, този месец изисква и двете от вас.

Дева

Красотата на този месец е, че докато септември може да изглежда мрачен и сякаш нищо добро не може или никога няма да се случи за вас, октомври има много по-весела перспектива. Всъщност този месец слънчевото затъмнение ще донесе със себе си нещо изключително неочаквано за вас, просто не забравяйте да държите ума си отворен към това, което Вселената може да има в ръкава си.

Това ново отваряне може да има нещо общо с Юпитер, планетата на експанзията, преминаваща в ретроградност във вашия десети дом, което ще ви предизвика да предефинирате какво означава успехът за вас.

Везни

Плутон е настроен да причини всякакъв хаос този месец, но не повече от вас, Везни. Преди планетата на трансформацията, Плутон, най-накрая да приключи своята ретроградност, тя за момент ще се потопи обратно в Козирог, преди да се премести във Водолей и да остане там до 2043 г. Краткото ѝ повторно навлизане в Козирог е шанс за вас да се сбогувате с главата, която сама се затвори към вас. Нека този месец е знак за вас да продължите напред в мир и хармония.

Пълнолунието на 17 октомври също ще има разклонения върху вашите взаимоотношения, така че не забравяйте да си починете и да се възстановите.

Скорпион

Честито слънчево завръщане, скъпи Скорпиони! Докато навлизате в месеца на рождения си ден, не се изненадвайте, ако се почувствате малко претоварени; слънчевото затъмнение ще повлияе на вашия дванадесети дом на сънищата и емоциите, което може да ви информира защо този месец внезапно се чувствате сякаш преминавате през всяко чувство, което някога сте изпитвали.

Но не се притеснявайте, ако има нещо, за което сте се тревожили или сте се страхували, когато трансформиращият Плутон е ретрограден в Козирог, ще имате шанс най-накрая да се сбогувате с главата от живота си, на която обръщате гръб. Просто бъдете търпеливи, всичко се развива както трябва.

Стрелец

Очаквайте октомври да ви научи на нещо за сърцето. Ще преоцените начина, по който подхождате към любовта.

Божественият пратеник Меркурий се премества във вашия дванадесети дом на 13 октомври, което ще отвори вашето виждане. Ако сте се борили да видите ясно, това е вашият шанс наистина да вземете всичко. И сякаш това не е достатъчно, Венера също се премества във вашия знак, благославяйки любовния ви живот, в същия ден, когато има пълнолуние, засягащо вашия пети дом на удоволствието. 

Козирог

Затъмненията могат да бъдат периоди на емоционална борба, особено за вас, така че се уверете, че давате приоритет на удоволствието и почивката колкото е възможно повече, заедно с експлозията от забавление, която октомври обещава.

Ретроградният Юпитер този месец ще повлияе на вашия шести дом на здравето, което може да ви принуди да прегледате баланса си работа/личен живот. Всички знаем колко много Козирогът обича да работи, но това е моментът наистина да се впуснете в по-дълбоко. Запитайте се какво искате от работа и дали настоящата ви ситуация ви осигурява това. Ако отговорът е не, време е да потърсите друга врата, за да отворите награда.

Водолей

Ако септември беше месецът на избора на радост, тогава това е месецът, в който наистина давате приоритет на това щастие във всичко, което правите. Ретроградният Юпитер във вашия пети дом на творчеството и романтиката ще ви накара да забавите темпото и да помислите върху това как изразявате радост и страст, докато Меркурий в Скорпион в средата на месеца ще засили всички разговори, които водите за работа и мечти. Помнете, че ако го мечтаете, можете да го направите.

Риби

Романтиката е на хоризонта за вас, скъпи Риби. Просто погледнете всичко, което ви предстои през октомври; когато Юпитер започне своята ретроградност, това ще повлияе предимно на вашия четвърти дом на дома и семейството, преди Меркурий да предизвика вашите интроспективни умения, докато се премества във вашия философски девети дом. Предстоят много романтика и отговори, просто не забравяйте да дадете приоритет на почивката и грижата за себе си, за да поддържате подобие на баланс.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама