Мариам: Най-фертилната жена в света с 44 деца на 43 години (ВИДЕО)


Мариам: Най-фертилната жена в света с 44 деца на 43 години (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

Представете си, че трябва да отглеждате 44 деца като самотна майка. Как бихте се справили с предизвикателствата на храненето, обличането, образованието и любовта към всички тях? Това е реалността за Мариам, жена, която държи рекорда за най-много деца, родени от една майка в света.

Мариам е родена на 25 декември 1980 г. в централна Уганда. Тя никога не е имала шанс да се наслади на детството си, тъй като е била омъжена на млада възраст за 40-годишен мъж. Той се отнасял зле с нея. Тя забременяла за първи път като тийнейджърка и родила близнаци.

Вижте още: Любовни хроники: Роберто Кавали и трите му съпруги

Медицинско състояние довело до голямо семейство

Няколко години по-късно Мариам родила тризнаци, а след това и четиризнаци. Скоро след това разбрала, че има рядко генетично заболяване, което я кара да произвежда множество яйцеклетки във всеки цикъл на овулация. Това довело и до чести многоплодни раждания. Баща ѝ е имал подобно състояние и е имал 45 деца от различни жени. Всички те били близнаци, тризнаци, четиризнаци и дори петзнаци.

Лекарите я посъветвали да НЕ спира с децата

Състоянието на Мариам, известно като хиперовулация, направило яйчниците ѝ по-големи от нормалното. Тя била посъветвана от лекарите да продължи да ражда, тъй като спирането може да доведе до здравословни усложнения. Нямала достъп до семейно планиране или контрол на раждаемостта.

До 23-годишна възраст тя вече има 25 деца. До 36-годишна възраст - 44, включително 3 броя четиризнаци, 4 тризнаци и 6 двойки близнаци. Тя е имала общо 15 бременности, а 6 от децата ѝ са починали при раждането или малко след това.

Има титла за световен рекорд

Плодовитостта на Мариам е несравнима с никоя друга жена в света. Според Световните рекорди на Гинес най-много деца, родени от една майка, са 69 между 1725 и 1765 г. Тя обаче е имала 27 бременности, всяка от които е многоплодна. Мариам е имала 15 бременности, всяка с поне две деца. Тя е четвъртата най-плодовита майка в историята и най-фертилната жива жена.

Вижте още: Моника Белучи: Една жена е уникална, когато е себе си

Съпругът ѝ ги оставил без дом

Съпругът на Мариам не подкрепял нито нея, нито децата им. Той често ги малтретирал и пренебрегвал. Напуснал я през 2015, когато тя била бременна с последната си двойка близнаци. Продал и фермата, в която живеели, оставяйки ги без дом. Мариам и децата ѝ се преместили при баба си, която скоро след това починала. След това Мариам трябвало да се бори за собствеността върху къщата, която все още плаща на вноски. Сега е самотна майка, която сама трябва да се грижи за децата си.

Мариам е изправена пред много трудности и борби в живота си, но не е загубила надежда. Тя работи като фризьорка, шивачка, билкарка и фермерка, за да печели пари. Отглежда култури и животни, за да изхранва семейството си. Тя се опитва да изпрати децата си на училище, но някои от тях са напуснали поради липса на средства.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама