Любовни хроники: Глория и Емилио Естефан


Любовни хроники: Глория и Емилио Естефан
Снимка: Getty Images

Глория и Емилио Естефан са женени от 45 години, което е един от най-дългите холивудски бракове.

Как започнала връзката им

Музикалните икони се срещат на джем сешън с общи приятели през 1975 г., когато тя е на 17, а той на 22. Първата поява на Емилио ѝ прави впечатление. "Влиза Емилио. Той свири на акордеон в много къси шорти, изглеждаше като гол", каза Глория пред People през март 2017 г. "Няколко месеца по-късно майка ми ме заведе на сватба. Влязох през вратата, а там (той) свири "The Hustle".

В началото двамата поддържат връзката си платонична и избират да започнат да свирят заедно в сватбен оркестър, вместо да имат романтични отношения. "Със сигурност имахме химия, но той имаше приятелка и ми беше шеф", каза Глория.

Нещата обаче бързо се развиват при тях и същата година той я кани на любовна среща. До края на вечерта Глория знаела, че ще се омъжи за този мъж. "Той беше моят първи и единствен приятел", каза тя пред WBUR през 2016 г.

Двамата чакат повече от година за първата си целувка, която се случва на 4 юли 1976 г.

Три години след първата им среща, на 2 септември 1978, двойката сключва брак. "Винаги съм чувствала, че ни е писано да бъдем заедно", каза тя пред AARP през 2013 г. Веднага след церемонията Глория и новият ѝ съпруг посещават болния ѝ баща Хосе Фахардо в болницата. Тя каза, че макар той да не я е разпознавал от години, е казал "Глорита", когато я е видял в булчинската ѝ рокля.

Глория и Емилио посрещат първото си дете, син на име Найиб Естефан, на 2 септември 1980 г.

"Ти беше толкова желан и толкова добре планиран от баща ти и мен, че се роди на нашата втора годишнина", написа Глория през 2020 г., докато празнуваше 40-ия рожден ден на сина си в Instagram. "Ти беше най-добрият подарък, който можехме да си направим."

Найиб прекарва години на турне с родителите си и сега работи като музикален композитор и продуцент - той дори засне някои от музикалните видеоклипове на майка си.

На 20 март 1990 г. Глория претърпява почти смъртоносен инцидент, след като нейният  автобус е блъснат отзад от камион на заснежена магистрала в Пенсилвания.

"Подремвах в автобуса, опитвайки се да бъда свежа за шоуто онази вечер и изведнъж лежах на пода, неспособна да се изправя, гледах нагоре към тавана и си казвах: "Какво се случи?" Болката беше непоносима", спомня си Глория пред People през август 2020 г.

Въпреки че инцидентът е травмиращ, той още повече сближава двойката и най-накрая Емилио спечелва одобрението на майката на Глория, Глория Фахардо. "Майка ми измъчваше Емилио в продължение на 12 години, докато не се случи онзи инцидент и тя осъзна, че той наистина ме обича заради мен, че няма да бяга и да ме остави сама", каза тя пред WBUR през април 2016 г.

Глория и Емилио планират да заченат второ бебе в годината на нейната автобусна катастрофа, но нараняванията от инцидента причиняват усложнения. След операция и лечение за безплодие, Глория ражда дъщеря им Емили Мари Консуело Естефан на 5 декември 1994.

Инвестициите на Глория и Емилио

Глория и Емилио купуват прекрасен хотел в стил арт деко в Маями около 1992 г. Имотът има специално място в сърцето на Глория, като от малка знаела, че някой ден ще притежава хотел.

Двамата бързо развиват страст към предприемачеството и през същата година отварят първия си ресторант Larios on the Beach. "От самото начало тяхната визия беше да донесат автентична кубинска храна в атмосфера, която празнува духа на Куба в нейния разцвет, точно в сърцето на Саут Бийч", пише в уебсайта на ресторанта. Те отварят пет други ресторанта през годините след това.

През 1997 г. Глория и Емилио, които винаги са били изключително благотворителни, основават фондация Gloria Estefan, която "насърчава образованието, здравеопазването и културното развитие". Двойката набира пари чрез приходи от песни на Глория, благотворителни концерти и дарения от фенове и ги използва за изследване на гръбначния мозък и каузи с животни, наред с други.

"Моята фондация се опитва да помогне на хора, които не могат да получат помощ от големи организации. Опитваме се да попълним липсата там, където е необходима незабавна помощ."

Глория и Емилио имат живот, изпълнен с приключения, както като съпрузи, така и като бизнес партньори. Когато Глория беше въведена в Залата на славата на авторите на песни през юни 2023 г., тя похвали дългогодишния си съпруг в речта си: "След 48 години заедно те обичам по-силно, отколкото когато започнахме този луд, вълнуващ, изненадващ и често ужасяващ епичен живот заедно."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама