10 въпроса с Dr Modern Mommy


10 въпроса с Dr Modern Mommy
Снимка: Личен архив

Тина или Dr Modern Mommy от години е вдъхновение за много дами (и най-вече мами) в социалните мрежи. Дава ни пример как трябва да гледаме от хубавата страна на нещата, как се готви с любов и как да откриваме света с малчуганите до нас.

Завършила е дентална медицина, но е специализирала в сферата на нутрициологията, където продължава да трупа опит и да се развива. В Instagram е истинска фурия и почти всеки ден се старае да създава съдържание за последователите си и да е в контакт с тях. Идеите не спират да валят, а ние продължаваме да я следим с интерес.

Много искахме да си поговорим с нея и да я попитаме за нещата, които сме сигурни, че вълнуват и цялата ѝ аудитория.

Каква беше Тина като малко дете? От какво се вълнуваше, на какво играеше, беше ли послушна или точно обратното?

Тина беше много палаво и своенравно дете. Вълнуваха я основно белите. Смятам, че предадох голяма част от тези вълнения и на децата си (така де, за жалост). Обичах да играя само момчешки игри, мечтата ми беше да стана футболистка - играех футбол буквално всеки ден. Обичах да прекарвам време при баба и при дядо, да ми готвят пържени картофи и да слушам интересни истории от миналото им.

Кой период в живота си с радост би изживяла наново още преди децата да се появят?

Бих изживяла отново всяко едно пътуване преди да стана майка, и даже всеки един момент, в който съм била безгрижно свободна. Сега също пътуваме и с децата и си създаваме красиви емоции, но понякога просто ми липсва чувството на безгрижност и безтегловност. Ако трябва да бъда по-конкретна - бих изживяла отново стажа си в САЩ, където опитът ме научи на много и където се сблъсках с интересни хора и култури.

Как и къде срещна любовта на живота си? Вярваш ли, че тя е случайност или пък предначертан за всеки път?

Срещнах любовта случайно. Тогава нямах представа, че това е любовта. Видяхме се случайно, попадахме на партия белот заедно с двама наши приятели. Въпреки, че тогава го видях за пръв път, това беше от онези срещи и разговори, в които имаш чувството, че познаваш човека цял живот. Говорихме си денонощно. И все още си говорим денонощно. И винаги има какво да си кажем. Не знам дали вярвам в случайностите, но вярвам в сродните души.

Какво пази любовта жива и пулсираща? Какво правите вие, за да я поддържате такава?

Спонтанните решения и пътувания, споделянето на грижата за децата, приемането на всяко едно предизвикателство, което ни поднесе живота, заедно, рамо до рамо, ръка за ръка.

Винаги ли си си мечтала за голямо семейство и какво е усещането да се грижиш за такова?

Когато бях малка често играхме на игра, с топка, в която си “нареждаш” живота в бъдеще. Моят “план” беше да се омъжа на 20 и да родя на 21. Не успях да приложа плановете ми на практика. На 20 бях току що приета студентка в университета, с последващи доста години учене и опит докато дойде времето, в което да стана майка. Не съм сигурна точно за какво съм мечтала, но този дар, който ме сполетя в лицето на децата и семейството ми е, по-смел от всяка една моя мечта. Да имаш голямо семейство е най-голямото богатство и най-красивият увеселителен парк.

Ти учиш децата, но и те учат теб на много. Ако можеше да изброиш само 3 неща, които си научила от тях, кои биха били те?

Търпение, вяра, благодарност.

Любовта ти към готвенето е истинско вдъхновение! Как го поддържаш живо и успяваш да го съхраниш като страст,  а не му позволяваш да стане рутина?

Благодаря. Формулата ми е доста проста - готвя основно когато имам вдъхновение. Опитвам се да готвя по-големи количества и да правя заготовки, за да поддържам хладилникът пълен, за моментите, в които нямам вдъхновение. Просто не мога да готвя насила, не ми се получава. Обичам да експериментирам, да тествам новости и най-вече да гледам реакцията на съпруга ми, когато ги опитва. Често се случва да тестваме и различни заведения навън или да пътуваме, от където самата аз черпя вдъхновение за приготвяне на разнообразни ястия.

Какво е усещането да имаш такава голяма аудитория, която с нетърпение да чака всяка твоя рецепта, снимка, откровение?

Удовлетворяващо, мотивиращо и зареждащо. Гордея се с обществото, което създадохме през годините. Обичам моето голямо виртуално семейство и още от първия ден тук, в социалните мрежи, се подкрепяме, вдъхновяваме и учим заедно.

Каква си ти след като децата заспят - какво те вълнува извън майчинството, как прекарваш часовете, когато си сама?

Когато децата заспят съм абсолютно същия човек, който и преди да заспят. Има няколко малки разлики - например като това, че можеш да се изкажеш непрекъснат или да си изпиеш кафето топло и неразлято, но съм сигурна, че точно това ще са моментите, които ще ми липсват най-много след време. Обичам хаоса в майчинството и липсата на време може да бъде доста продуктивна и мотивираща. Часовете сама ги прекарвам в изпълнение на списъци, които съм съставила докато не съм сама.

Сега затвори очи и си представи живота си точно след 10 години. Какво виждаш и какво искаш…?

Иска ми се да виждам едно здраво, щуро и весело семейство, точно каквото е в момента. Пожелавам го и на всеки читател. Благодаря за поканата и приятния разговор.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама