Не се опитвай да разбереш живота. Живей го!


Не се опитвай да разбереш живота. Живей го!
Снимка: iStock/Guliver

Не се опитвай да разбереш живота. Живей го! Не се опитвай да разбереш любовта. Навлез в нея. Тогава ще познаеш - и това познание ще дойде от твоя опит. Това знаене няма да унищожи мистерията: колкото повече знаеш, толкова повече ще осъзнаваш, че остава още много повече за узнаване.

Животът не е проблем. Да гледаш на него като на проблем означава да направиш погрешна стъпка. Той е мистерия, която трябва да се живее, да се обича, да се изпита.

Всъщност ум, който винаги се стреми към обяснения, е един уплашен ум. Заради големия си страх той иска всичко да бъде обяснено. Когато му се обясни, той се чувства на позната територия; познава географията, вече може да се движи с карта, ръководство и програма. Но животът не е такъв и никаква карта не е възможна, защото животът непрестанно се променя. Той е Сега, във всеки един момент. Няма нищо старо под слънцето, казвам ви го - всичко е ново. Животът е огромен динамизъм, абсолютно движение. Само промяната е постоянна, само промяната никога не се променя.

Ошо

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама