Ето как да разберете дали някой ви манипулира


Ето как да разберете дали някой ви манипулира
Снимка: istock

Приятелството е сред онези човешки взаимоотношения, които носят най-голяма радост, особено когато е истинско. За жалост обаче живеем в свят, в който носенето на маски и двуличността се приема за нещо нормално и все по-малко са хората, на които можем да се доверим. Манипулация, фалшиви усмивки и сарказъм са само част от качествата, с които фалшивите хора се гордеят. Как обаче да можем да ги разпознаем без да попаднем в капана им?

Фразите, които показват, че човекът отсреща не е искрен

Ти си специален/а

Ласкателствата от този тип целят да ви накарат да се почувствате специални и оттам да не сте толкова предпазливи, за да дадете достъп на човека до личния ви свят. Достъпът там обаче ще му позволи да ви опознае добре и да знае с какво точно може да има контрол над вас.

Винаги съм честен/а

Честността много често се използва, за да се прикрие липсата на емпатия от страна на събеседника ви и разбира се, манипулация. Когато чуете този израз, останете нащрек и не позволявайте да си играят с вас.

Маска

Можеш да ми имаш доверие

Ако вътрешно чувствате, че на човека отсреща не му е чиста работата, послушайте интуицията си, защото тя не лъже. Хората, на които наистина може да им се вярва, никога няма да ви убеждават, а ще ви го докажат с действията си.

Вижте още: 5 трика да победите манипулатор в собствената му игра

Не съм като другите

Един човек с различно мислене и поведение никога няма да го каже! Различният човек ще разчита, че вие имате качествата сами да го оцените и няма да натрапва превъзходството си по никакъв начин.

Само ти можеш да ме разбереш

Това най-вероятно е заучена фраза, с която събеседникът ви цели да ви накара да се чувствате отговорни за емоционалното му състояние и по този начин да ви контролира чрез различни настроения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама