Да се тревожим по-малко: Мисия възможна


Да се тревожим по-малко: Мисия възможна
Снимка: iStock/Guliver

Ако искате да спрете да се притеснявате, тогава трябва да спрете да мислите толкова много. Мисленето е добро нещо, разбира се, но когато съсредоточите много време върху анализа на нещата, това може да доведе до голям стрес. Понякога притеснението е добро нещо, защото е начинът ума ви да осъзнае важността на ситуацията. Въпреки това, много пъти се тревожим прекомерно поради незначителни причини. Тази статия ще ви даде няколко различни начина, които ще ви помогнат да се притеснявате малко по-малко.

Когато се притесняваме, това, което всъщност правим, е да проектираме ума си в бъдещето. Представяме си негативни сценарии и изображения. Мислим за по-лошите възможни ситуации. Учениците може да прекарват много време в притеснения за това как са се справили на теста, който току-що са направили. Човек, който закъснява и е попаднал в задръстване, се притеснява как ще реагират хората, когато се появи на срещата късно. Служителят гледа обедните новини и вижда, че нивото на безработица се покачва. Започва да се тревожи за сигурността на работата си.

Във всички тези ситуации човек се притеснява от нещо, което все още не се е случило и над което няма контрол в настоящия момент. Ако искате да знаете как да спрете да се притеснявате, тогава трябва да се научите как да живеете в момента. Осъзнайте, че по-голямата част от нещата, които хората се притесняват да не се сбъднат, никога не се сбъдват. Можете да прекарате голяма част от живота си, притеснявайки се до момента, в който започнете да понижавате нивото на щастието си.

КАК ДА СЕ НАУЧИМ ДА ПРОЩАВАМЕ?

И така, как просто да спрете да се притеснявате за всичко?

Ако не можете да направите нещо за подобряване на ситуацията в момента, спрете да го мислите. Спрете да се тревожите толкова много за неща, над които нямате контрол. Студентът, който се притеснява от резултата си, просто си губи времето, защото това, което е направено, е направено. Независимо дали прекарва времето си в притеснения или се забавлява, това няма да промени резултата. Служителят, който вижда увеличението на безработицата, може да се тревожи за работата си и може би да започне да работи по-усилено, но в момента, по време на обяда си, той не може да направи много за това, така че няма смисъл да се тревожи.

Можете да опитате да запишете нещата, от които се притеснявате, и да разберете какъв процент от тези неща всъщност се сбъдват. След като разберете, че наистина няма смисъл да се стресирате от неща, за които не можете да направите нищо, и да спрете да се притеснявате за всичко, ще започнете да се наслаждавате на живота много повече.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама