Как да повишите женската си енергия и мъжете да припадат по вас


Как да повишите женската си енергия и мъжете да припадат по вас
Снимка: iStock

Ако за първи път се срещате с понятията мъжка и женска енергия, най-вероятно не сте напълно убедени за какво точно става въпрос. Тези две енергии, както можете да предположите, са противоположни, можем да мислим за тях като нещо подобно на Ин и Ян – и двете са в нас. За да разберем едната, трябва да разберем и другата. В днешния свят обаче ние, жените, се нагърбваме с куп неща, които нарушават женската ни енергия – работим по много часове, амбициозни сме и се справяме сами с всичко – заради всичко това гоним жената от себе си, а с това и мъжете от живота си.

Женска енергия – какво е това?

Женската енергия е тази, която ни помага да сме креативни, свързани с другите и подкрепящи, танците, радостта, интуицията и преживяването на емоциите също са част от нея.

Мъжка енергия – какво е това?

Като опозиция на женската, тя е свързана с постиженията и дисциплината. Тази енергия се фокусира върху логиката, въздържането на емоциите, взимането на решения и действията.

Как да се свържете и да повишите женската си енергия

Релакс

Движете се

Не, тук нямаме предвид да тренирате постоянно във фитнеса, а напротив. Докато мъжката енергия е свързана с тишина, присъствие и сила, женската е свързана с движението, но лекото, спокойното такова. Жената трябва да се чувства свободна и да се забавлява, за да е щастлива. Излезте на лек крос в парка, танцувайте или просто направете кратка разходка.

Позволете си да получавате

Да, ние сме силни, умни и независими, но това пречи ли ни да получаваме нещата, от които имаме нужда? Правят ви комплименти? Просто благодарете и не казвайте нищо повече. Правят ви подаръци, канят ви на вечеря, или пък прото някой се опитва да се грижи за вас? Позволете му, защото женската енергия е получаващата, а мъжката – даваща.

Слушайте интуицията си

Жените обикновено не сме особено логични, ние обичаме да правим нещата, които чувстваме, а те са свързани с интуицията. Започнете да я слушате по-често, защото тя никога няма да ви излъже. В началото не е толкова лесно колкото звучи, но определено си струва.

Намирайте време за почивка и се грижете за себе си

Всяка от нас обича да се чувства красива и да отделя време за себе си – правете го по-често! Ходете на маникюр, на фризьор, правете си маски вечер, взимайте си вана и въобще започнете поне веднъж седмично да си обръщате внимание.

Не бързайте

Вечер не бързайте, а си доставяйте малки удоволствия. Запалете свещ, хапнете парченце черен шоколад, послушайте музика, погледайте залеза. Малките неща, които ни радват, имат най-голямо значение за това да се почувстваме отново жени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама