6 лесни начина да бъдете по-щастливи от 95% от другите двойки


6 лесни начина да бъдете по-щастливи от 95% от другите двойки
Снимка: iStock

Всички познаваме една двойка, която изглежда има най-перфектната връзка. Те винаги се усмихват и си пускат шеги, докато задоволяват и се вслушват в нуждите на другия. В даден момент вероятно сте се чудили как можете да достигнете този етап във връзката си.

Ето кои са характеристиките, които трябва да притежават всички двойки, ако искат да имат щастливи отношения.

1. Поставете връзката си на първо място

Двойките в щастливи връзки не поставят връзката си на последно място. Те не споделят със семейството си проблемите в отношенията си или вземат решения въз основа на семейния натиск.

Не, щастливите двойки избират да поставят нуждите на другия пред желанията на семействата си. Те вземат решения заедно като екип и се придържат към тези решения - дори ако това противоречи на вярванията на семейството им. Това означава ли да изоставите всички останали в полза на партньора си? Не. Това означава да поставите партньора си на първо място, стига връзката да е здрава.

Вижте още: Приемете тези 6 истини, за да откриете вечната любов

2. Бъдете приятели и се наслаждавайте на компанията си

Казват, че основата на всяка добра връзка е приятелството и трябва да се съгласим. Нека си признаем, нещата невинаги ще бъдат идеални или романтични за целия съвместен живот. Когато е 1:00 сутринта и трябва да сменяте памперсите на бебето си, идеята за романтика може малко да изчезне.

Няма по-силна връзка от тази, когато и двамата партньори се обичат и уважават, както се потвърждава от проучване от 2021 г. Когато двамата партньори могат да се смеят заедно и да се наслаждават на компанията на другия, трудните времена стават по-лесни за преодоляване. Когато изградите връзка на основата на приятелство и взаимно щастие, имате нещо по-силно от романтика или искри, което да ви държи заедно.

3. Преживейте трудните времена

Безопасно е да се каже, че животът не е като романтична комедия. Не можем всички да живеем щастливо без собствени проблеми. Романтиката и спокойствието не траят вечно и най-щастливите двойки, които познавате, разбират това. Вероятно са преминали през трудни моменти и са изкрещяли (и след това са се извинили и са направили значими промени). Вероятно са плакали заедно повече пъти, отколкото можете да преброите. Но те са останали заедно и са преодолели това, което е създало още по-дълбоко ниво на доверие.

Това не означава да останете заедно само за да страдате с години. Това означава да останете заедно и да се изграждате отново, когато е необходимо, да се учите от миналото и да растете като двойка.

4. Дайте си място един на друг да бъдете себе си

Има основа на взаимно уважение и възхищение като начало, а не желание да променим другия човек. Което означава, че те не унижават партньора си заради техните различия и вместо това се научават да преодоляват тези различия заедно.

Да, здравите двойки прегръщат странните характеристики на другия и се научават да празнуват и вдигат духа на партньорите си. И тази взаимна свобода дава възможност на всеки партньор да извади най-доброто от себе си.

5. Не избягвайте напрежението или конфликта

В началото на една връзка можем да се страхуваме от конфликти и напрежение. Може да се стигне до точката, в която да се затворим, вместо да изразим как се чувстваме наистина. Проучване на Journal of Family Psychology ни помага да разберем, че докато бавно започваме да се чувстваме сигурни във връзката си, подходът към конфликта постепенно започва да се променя.

Ако наистина искате щастлива връзка, трябва да си позволите да бъдете открити и уязвими с партньора си - и трябва да сте от типа партньори, на които може да се вярва с открити, уязвими разговори.

Вижте още: 7 малки тайни за съблазняване, които ще го подлудят

6. Поставете граници и ги поддържайте силни

Щастливите двойки поставят граници – дори със собствените си семейства. Но преди да можете да направите това, трябва заедно да установите граници. Какво работи за вас? Какво е най-важно за вас? Това включва разговори за вярност, честност и откритост.

Какви граници имате по отношение на емоционалната вярност? Какво ще кажете за споделяне на разговори, които може да се считат за лични между вашия партньор и вас? И какво се случва, когато тези граници бъдат нарушени?

Най-щастливите двойки знаят своите граници, поставят ги заедно и работят като екип, за да ги поддържат. Никога няма сиви зони и ако една от тези зони възникне, работете през тях заедно. Те никога, никога не позволяват на други хора да прекрачат тези граници или да навредят на техния съюз и по този начин остават по-щастливи от повечето други двойки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама