Един мъж: Таньо Шишков


Един мъж: Таньо Шишков

Тази седмица разговаряме с Таньо Шишков. Виждаме го всяка вечер в рекламите на "Лидл", където влиза в кулинарна битка с Иван Манчев. Един разговор за живота, виното, кашкавала и любовта. Таньо - открито за себе си!

Кой е Таньо Шишков?

Един млад мъж с опит и истории като на не чак толкова млад мъж.

Къде е израсна и кога?

В София. Щастливо дете на 90-те, когато игрите навън все още бяха неразделна част от живота на децата.

Кой е най-любимият ти спомен от твоето детство?

Много са. Предимно такива свързани със семейството и с храната.

В какво вярваш?

В хората и в силата на волята ни. И в извънземни също!

За какво мечтаеш?

Да не спирам да се наслаждавам на живота.

От какво се страхуваш?

От високо.

Кога за последно плака и защо?

На снимките на последните реклами на "Лидл". От смях.

На какво те научи животът до момента и какво още има да учиш?

Научи ме да ценя стойностните хора и да уважавам околните. Определено трябва да се науча да съм по-толерантен.

На 19 години печелиш наградата "Сомелиер на годината", какво ти даде тя и защо избра сомелиерството?

Това беше моментът, в който осъзнах, че напитките и храните ще са неразделна част от професионалния ми живот. Просто наистина открих това, с което искам да се занимавам...

Разкажи ни за виното. Какво обикновеният любител на напитката не знае?

Виното е необятна тема. Важното, което "обикновеният любител" трябва да знае, е да различава разваленото вино от онова, което не е по негов вкус. Тоест, когато има аромат на мухъл или корк във виното например, това означава, че виното е развалено и не е препоръчително да се консумира.

Кое е най-хубавото вино на света?

Коя е най-красивата жена на света?

Как влезе в света на кулинарията?

Виното и храната винаги са вървели ръка за ръка, не само в моя живот, но и по принцип. Те са неразделни. Като цяло първите стъпки в кулинарията предприех, когато бях на 6.

Кое е любимото ястие на Таньо и ще ни споделиш ли любима своя рецепта?

Любимото ми ястие са сандвичите с кашкавал на фурна по рецепта на дъщерите ми.

Продукти:

Хляб

Масло

Кашкавал

Любов

Може ли да готви българинът?

Определено. В традиционната ни кухня има много вкусни ястия. А най-хубавото е, че в последните години българите ставаме все по-отворени към света и все по-често експериментираме в кухнята.

Най-трудното нещо, което ти се е налагало да приготвиш?

Няма трудно нещо, но съм имал трудни "клиенти“, а именно децата ми. Най-високата летва за мен. Ако на тях им харесва, значи съм се справил добре.

Разкажи ни за семейството си. На какво искаш да научиш децата си и на какво те учат те?

Искам да ги науча да станат стойностни хора и да умеят да отстояват правата си. Също искам да ги науча, че нищо в този живот не бива да бъде на всяка цена. А те ежедневно ме учат да съм по-толерантен и търпелив.

Промени ли те бащинството?

Да. Пораснах!

В момента си в кулинарен дуел с Иван Манчев. Какво мислиш за него?

Че е изключително харизматична личност и адски добър професионалист.

Довърши изречението: Аз съм Един мъж, който…

… взима с пълни шепи от живота.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама