Tinder спира да работи в Русия


 Tinder спира да работи в Русия
Снимка: Getty Images

Собственикът на приложенията за запознанства Tinder и Hinge обяви, че спира да работи в Русия, повече от година след избухването на войната в Украйна, съобщи „Би Би Си“.

Match Group заяви, че нейните марки предприемат стъпки за "ограничаване на достъпа" до услугите и ще се оттеглят напълно от руския пазар до 30 юни.

Съобщението идва, след като много световни компании прекъснаха връзките си с Русия след инвазията през февруари 2022 г.

Американската компания направи съобщението в годишния си доклад, като добави, че е "ангажирана със защитата на човешките права".

Непосредствено след инвазията на Владимир Путин в Украйна множество предимно западни фирми обявиха, че преустановяват дейността си в Русия или изцяло се изтеглят от страната.

С нарастването на натиска от страна на потребителите McDonald's, Coca-Cola, Starbucks и Heineken обявиха, че прекъсват връзките си.

Match Group, чиито марки включват и други сайтове за запознанства като Plenty of Fish, направи малко публични изявления относно дейността си в Русия.

Компанията, която има над 2700 служители в цял свят, все пак е сигнализирала за негативно въздействие върху европейския си бизнес през март 2022 г.

Match Group твърди, че Tinder е "най-популярното приложение в света за запознанства с нови хора".

Други технологични фирми, като Netflix и Apple, спряха дейността си в страната през 2022 г.

Междувременно McDonalds потвърди, че ще напусне завинаги и ще продаде ресторантите си през май. Веригата за бързо хранене отвори първия си ресторант в страната през 1990 г., като този ход стана символ на размразяването на напрежението от Студената война.

Миналата седмица френският гигант в производството на напитки Pernod Ricard заяви, че "работи усилено, за да намери най-добрия начин" за спиране на износа на марки за Русия, включително джин Beefeater и уиски Jameson, след като преди това призна, че ще възобнови износа.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама