С този трик ще изпържите риба, без да умирисвате дома си


С този трик ще изпържите риба, без да умирисвате дома си
Снимка: iStock

Рибата е много полезна, а и доста вкусна.

Приготвянето й, обаче, не е много приятно. Особено що се отнася до миризмата, която се разнася из цялата къща.

Ето защо ще ви разкрием един трик, с който ще може да пържите рибка, без да умирисвате навсякъде.

Разбира се, първо трябва много хубаво да почистите и измиете рибата. След това я овкусете. Поръсете я с любимите си подправки и накрая изстискайте един лимон върху нея.

Така овкусена трябва да престои половин час в хладилник, където да се маринова.

Вижте още: Най-добрите кулинарни трикове от нашите баби

Използваме лимон, защото той неутрализира миризмата на риба.

Още нещо много важно е панировката. Съветваме ви да изберете царевично, тъй като то не пуши при нагряване и съответно няма да мирише.

И следва най-интересната част. Преди да метнете рибата в тигана, добавете и няколко парчета суров картоф в тигана. Картофите ефективно неутрализират миризмата на риба.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама