Рибата е много полезна, а и доста вкусна.
Приготвянето й, обаче, не е много приятно. Особено що се отнася до миризмата, която се разнася из цялата къща.
Ето защо ще ви разкрием един трик, с който ще може да пържите рибка, без да умирисвате навсякъде.
Разбира се, първо трябва много хубаво да почистите и измиете рибата. След това я овкусете. Поръсете я с любимите си подправки и накрая изстискайте един лимон върху нея.
Така овкусена трябва да престои половин час в хладилник, където да се маринова.
Вижте още: Най-добрите кулинарни трикове от нашите баби
Използваме лимон, защото той неутрализира миризмата на риба.
Още нещо много важно е панировката. Съветваме ви да изберете царевично, тъй като то не пуши при нагряване и съответно няма да мирише.
И следва най-интересната част. Преди да метнете рибата в тигана, добавете и няколко парчета суров картоф в тигана. Картофите ефективно неутрализират миризмата на риба.