Кой има имен ден днес, 5 юли, 2024 г.


Кой има имен ден днес, 5 юли, 2024 г.
Снимка: iStock

Днес - 5 юли 2024 г. - имен ден празнуват Атанас, Атанаска, Наско, Начо, Живко, Живка, Живан, Живана, Траян, Траяна, Таско, Трайко, Трайка. Честит имен ден!

На днешния ден честваме Св. Атанасий Атонски. Денят се нарича Средлято или Жътвар, защото се пада в средата на лятото, когато започва жътвата. Нарича се още Летен Атанасовден. На този ден св. Атанас облича кожуха си и ходи при бога да моли за зима, тъй като лятото вече се е преполовило. На трапезата присъства черна кокошка, а в Родопите се правят курбани за здраве.

Пожелания за имен ден

Честит Имен Ден! Винаги пожелавам най-вече здраве, защото няма нищо по-важно от това.

***

Ако има нещо по-хубаво от живота, ако има нещо по-красиво от изгрева, ако има нещо по-чисто от мечтата, ако има нещо по-силно от любовта - то нека бъде вечно твое!

***

Честит имен ден! Да ти е живо и здраво както името, така и тялото, и да ти носят все хубави

***

Честит имен ден на патерица! Извинявай, че закъсняхме с два дни за партито, ама вече ни е много трудно да ти измисляме комплименти за поздравителната картичката.

*** 

Честит имен ден! Ако има нещо по-ценно от здравето, по-хубаво от щастието и по-сладко от любовта, нека то да бъде твое!

***

Всички харесват мъже с бъдеще и жени с минало. Аз бъдеще вече имам - вземи ме сега и след време и ти ще имаш минало. Честит празник!

***

Вярвай в трудните моменти, смей се когато тъжиш. Лесно е глава да отпуснеш, трудно е да победиш. Живота казват е игра, в която все някой побеждава и ако наистина е така, да победиш ти пожелавам!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама