През есенните и зимни месеци, от октомври до около февруари, е трудно да пропуснете купищата червени нарове, които се появяват навсякъде. Те са странно изглеждащи плодове с често повредена, леко напукана, червена кора, която е жилава и суха. Вътрешността на нара обаче обещава стотици малки зрънца с рубинен цвят, които доставят вкусен, тръпчив и сладък вкус.Освен това, семената са не само приятни, но добавят здравословни фибри към вече питателния сок, който е пълен с антиоксиданти и витамин С.
Номерът да се насладите на нар е да знаете как да го отрежете – и това не е толкова сложно, колкото вероятно сте си мислили. Ще ви покажем два начина да отворите вашите нарове.
Методът с един разрез
Най-простият и директен метод за отваряне на нар изисква само един разрез.
И макар този начин да ви предоставя най-лесен достъп до семенцата, вероятно ще предизвикат пръскане на сок от нар.
Като портокал
Лесно, нали? Това е вторият, обикновено считан за „по-чист“ метод за отваряне на нар. Започнете, като отрежете самия връх на нара - точно там, където започва да се извива навън. След това направете резени отгоре надолу, където бялата мембрана изглежда най-дебела. Опитайте се да не пробивате по-дълбоко от кожата, за да не повредите зрънцата. После отделете кората и воала!