Ето защо трябва да разбивате яйцата с вилица


Ето защо трябва да разбивате яйцата с вилица
Снимка: iStock

Кой не обича бъркани яйца, омлет или миш-маш? Всички рецепти с яйца са лесни за приготвяне, достъпни са, здравословни и засищащи. Въпреки това, яйцата са един от онези основни продукти в кухнята, за които хората имат милион различни мнения, трикове и тайни. Някои хора сипват малко мляко или вода в разбитите яйца, например. Има кулинари, които ги готвят на силен огън, а други на слаб. Дори има и такива, които ги готвят в микровълновата.

Но освен предпочитания от вас метод за готвене, замисляли ли сте се някога как бъркате? Ако за това използвате бъркалка, а не вилица, то трябва да преразгледате техниката си.

Защо? Специалисти твърдят, че разбиването на яйца с телена бъркалка вкарва твърде много въздух, което прави яйцата гумени и някак „желирани” като усещане. От друга страна, вилицата постига идеална консистенция, без да образува пяна на повърхността.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама