Много хора не могат да си представят началото на деня без чаша ароматно кафе. Но когато казахме "ароматно", то не винаги успява да е такова, особено ако използвате шварц машина.
Чудили ли сте се защо използването на френска преса моментално издига вкуса на кафето ви на следващо ниво? Има ли нещо в начина, по който зърното се смила и филтрира, което придава на сутрешната ви доза кофеин допълнителен ефект?
Вижте още: Ето защо НЕ трябва да пиете кафе в самолета
Отговорът на тези въпроса е да. Магията зад френската преса е, че вместо да отнеме аромата на кафените зърна, той го добавя. Хартиените филтри премахват аромата и маслата, докато френската преса не попива и добавя малки частици утайка в кафето, засилвайки изкусителния и добре познат мирис.
Всъщност всичко това е свързано с капацитета на машината да натиска и цеди, вместо да филтрира напитката ви. Следователно, в сравнение с кафето, което прави „по-лека течност“, кафето от френска преса е по-силно и по-смело на вкус.