91-годишна баба е най-възрастният геймър в света (ВИДЕО)


91-годишна баба е най-възрастният геймър в света (ВИДЕО)
Снимка: Стоп кадър

91-годишната Хамако Мори е позната като Gamer Granma (Геймър баба) в YouTube. Тя има свой собствен канал за видеоигри от 2014 г., в който е натрупала половин милион абонати. И не, не я следват само заради факта, че виждат някой толкова стар да играе, а тъй като тя е истински майстор, която освен това е призната от Рекордите на Гинес за най-стария човек в света, който е "геймър", споделя "Tu otro diariao".

Хамако купува първата си конзола през 80-те години и става истински фен. С напредването на технологиите тя се отдава на своите капризи и купува най-новите модели игрови конзоли на пазара, за да може да играе по-сложни игри. Тя ги пази всички, сякаш са съкровище, всъщност са, тъй като повече от един от тях са се превърнали в колекционерски предмети (от които тя не иска да се разделя).

В момента любимата ѝ е PlayStation 4, където играе нон-стоп популярната сага Resident Evil Village, но също така седи пред компютър, за да тренира. Наред с други неща, защото е успял да привлече вниманието на марки, си сътрудничи с NVIDIA, добре позната марка графични карти, която й е предоставила компютър с най-мощните компоненти, за да не загуби нито йота скорост или качество в неговите видеоигри.

Ако има нещо, което Хамако харесва, това са екшън игри. По този начин, освен че се забърква с Resident Evil, тя се радва много и на други като Grand Theft Auto 5, FortKnives out, Cyberpunk 2077 и Fortnite. Тя уверява, че този тип видео игри я карат да държи ума си пъргав. За нея е най-доброто лекарство за избягване на деменция, дори по-добре от спорта, защото вярва, че това ще настъпи в момент, когато възрастта ще ви попречи да го практикувате. Вместо това "Прекрасно е да продължаваш да играеш, вместо да остаряваш", казва тя.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама