3 места в Турция, за които със сигурност трябва да посетите (СНИМКИ)


3 места в Турция, за които със сигурност трябва да посетите (СНИМКИ)
Снимка: Go Türkiye

Турция – една впечатляваща държава колкото близка, толкова и далечна. Тя крие забележителни богатства и определено си струва те да бъдат видени. Независимо дали обичате да се излежавате на плажа, да разглеждате забележителности, или пък опитвате нови ястия, Турция е мястото, на което можете да правите всичко това и то едновременно.

Магичните места в Турция, за които никой не ви казва

Чанаккале

Троя

Чанаккале се намира на 300 км от Истанбул и определено е място, което задължително трябва да посетите. Градът е разположен точно на пролива Дарданели, а най-любопитното е, че в близост до него се намира Троя. Спомняте си историята за Троянската война, нали? Тя се водила точно в тази регион, а ние не сме и подозирали, че е толкова близо до нас.

Троя

Ако сте сред феновете на „Илиада“ или пък на филма „Троя“ от 2004-та година, това е вашето място. Достъпът до него е изключително лесен, всичко около останките е пригодено за туристи, а на 500 метра от тях има и музей, благодарение, на който ще придобиете много по-добра представа за историята на Троя. А вие знаехте ли, че Троя е била разрушавана цели 9 пъти?

Остров Тенедос (Bozcaaada)

Остров Тенедос

Остров Тенедос е сред онези местенца, които определяме като рай. Кристално чиста вода, слънце, красиви къщи с цветни капаци на прозорците и грижливо отглеждани цветя навсякъде. Островът е сравнително голям, но определено не е пренаселен, което е много добра новина за онези от вас, които искат тишина и спокойствие.

Остров Тенедос

До него се стига с ферибот, за който се заплаща символична такса само в едната посока. Ако пък ви омръзне да се излежавате на плажа, можете да разгледате красивия замък, който островът пази. Традиционните бадемови сладки, които са толкова хрупкави отвън и меки отвътре, наподобяващи френски макарон, са типични за Тенедос.

Остров Талибей (Cunda Island)

Този остров се намира в близост до Балъкесир, град разположен на бреговете на Егейско и Мраморно море. Талибей е дестинация, която ще се хареса както на хора, които обичат тълпата и партитата, така и на такива, които предпочитат спокойствието.

Остров Талибей

Островът няма как да не ви впечатли с архитектурата си – красивите и подредени сгради, тесните и павирани улички, малките магазинчета. А залезите са просто невероятни.

Остров Талибей

Освен с всичко изброено, той е известен и с кухнята си – ще се насладите на вкусен хумус, сарми с цвят на тиквички, скариди, обвити и изпечени в точени кори, камари, домашно сирене и хрупкави банички.

Вижте още: 6 съвета как евтино да пътувате

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама