20 сватбени правила, които определено трябва да следвате


20 сватбени правила, които определено трябва да следвате
Снимка: iStock

Между остарелите насоки, които не се отнасят за съвременните сватби, и самоналожените идеи, които двойките измислят за това каква "трябва да бъде" една сватба, никога няма да има един голям план за деня, който да работи за всички. Но има няколко "правила", които трябва да спазвате независимо от всичко. Независимо дали сте булка, младоженец или гост на сватба, ето 20, които определено трябва да следвате.

Ако вие сте двойката…

1. Не канете някого на предсватбено парти, ако не планирате да го поканите на сватбата. Това е не-не (и вероятно ще доведе до наранени чувства).

2. Не включвайте информация от списъка с желани подаръци в поканата за сватба. Вместо това, ако някои ви попита какво да ви подари, изпратете му линк към списъка. Никога не искате да изглеждате така, сякаш търсите подаръци.

3. Никога не канете гости на сватбата си чрез текстово съобщение или социална медийна платформа. Същото важи и за благодарствените бележки!

Вижте още: Мъжете от тези 4 зодии са идеални за брак през 2024

4. Ако кажете на някого да запази датата, трябва да му изпратите покана за сватба. Да, дори ако вече са ви казали, че не могат да дойдат на големия ден. Неизпращането на покана предполага, че те вече не са поканени, а това със сигурност не е така.

5. Ако знаете името на плюс едно на вашия гост, включете го в поканата. Това ще ги накара да се почувстват наистина добре дошли. Разбира се, ако просто предлагате на някого плюс едно и не знаете кого ще доведе, "и Гост" е добре.

6. Има много хора на една сватба, на които трябва да обърнете внимание, когато става въпрос за облекло. И докато вашето лично облекло в крайна сметка зависи от вас, важно е да имате предвид комфорта на хората на вашето сватбено тържество, когато избирате техните дрехи.

7. На поканите не пишете "без деца" или "само за възрастни". Начинът, по който е адресирана поканата, независимо дали върху вътрешния или външния плик, показва точно кой е поканен. Ако пликът е адресиран до "г-н и г-жа...", тогава г-н и г-жа... не трябва да приемат, че децата им са включени. Ако пликът е адресиран до "Семейство...", тогава може да се предположи, че всички споменати са поканени.

8. Винаги хранете екипа на вашата сватба. От вашия организатор до групата, всички работят усилено за вас през целия ден. 

9. Ако някой ви изпрати подарък, трябва да му изпратите благодарствена картичка. Любезната, ръкописна бележка винаги е най-добра.

Ако сте поканени...

10. Отговорете до заявената дата. Без изключения. Двойката трябва да знае вашето присъствие до тази дата, за да могат да финализират подробности, като например поръчката за кетъринг и правилния брой столове.

11. Не предполагайте, че имате среща. Или че децата ви могат да дойдат! Вашата покана ще покаже кой е добре дошъл. Ако ви бъде дадено плюс едно, дайте името на вашия гост. По този начин двойката може да включи неговото или нейното име в списъка с гости, ескорт карти и всякакви други печатни материали.

12. Не отсъствайте без извинение. Може би си мислите, че никой няма да забележи липсата ви, но всъщност е съвсем очевидно. Независимо дали картата ви все още стои близо до входа или салатата ви е отнесена от персонала, булката и младоженецът ще разберат дали храната, за която са платили, е останала недокосната.

13. Никога НЕ носете бяло. Това правило все още е вярно - освен ако двойката изрично не поиска бял дрескод.

14. Не се появявайте по-рано. Пристигането по-рано от 30 минути преди церемонията може да стане неприятно на домакините, ако не са готови - и да бъде направо неудобно. По-добре е да изчакате в колата си, отколкото да отидете на мястото и да рискувате да стресирате булката, като я видите преди церемонията.

Вижте още: Ето какво ви очаква, ако сънувате сватба

15. И определено не закъснявайте. Ако не можете да стигнете там поне 10 минути преди началния час, по-добре е да не се появявате. Влизането, когато булката върви по пътеката в невероятно грубо и съсипва видео и снимки, които се правят. Планирайте трафика и паркирането предварително.

16. Винаги подарявайте подарък. Но не се стресирайте, ако не е огромен. Трябва да давате въз основа на вашия бюджет и връзка с двойката. 

17. Изключете звука на телефона си. Със сигурност е много неприятно да ви звънне телефона, докато младоженците си разменят обетите.

18. Оставете двойката да се нахрани на спокойствие. Тъй като сватбените дни често са дълги и понякога напрегнати, един от малкото моменти, които двойката има заедно, е по време на вечеря. Ако една двойка отдели време да поседи 15 минути, за да яде храната си, оставете ги – това може да е първото нещо, което трябва ядат от сутринта.

19. Не се оплаквайте от храната. За тези гости с диетични ограничения или хранителни алергии, не забравяйте предварително да уведомите вашия домакин. По този начин двойката може да информира своя доставчик на храна и да направи специални уговорки за вас.

20. Знайте мярката си. Дори шампанското да е навсякъде, където и да се обърнете, уверете се, че не превишавате лимита си — ако не за собственото си неудобство, то за булката и младоженеца.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама