11 лесни съвета как да позирате за снимки


11 лесни съвета как да позирате за снимки
Снимка: iStock

Наслаждавате се на забавна вечер с приятели, когато неизбежното се случва: групова снимка, която се превръща в групова публикация във Facebook, която се превръща в маниакално демаркиране. Ето 11 лесни трика за това как да позирате за снимки.

1. Внимавайте за брадичката си

Когато позирате за снимка, избутайте брадичката и главата леко напред. Чувства се някак неестествено, но за снимка върши чудеса, като прави лицето ви да изглежда по-тънко и се отървава от всеки намек за двойна брадичка.

2. И за вашите рамене

Отново лек тласък напред. Това ще подчертае ключицата ви и ще направи ръцете ви да изглеждат по-слаби. Добрата стойка ви кара да изглеждате по-елегантни, което никога не е лошо.

Вижте още: Жена показва как да позирате така, че да приличате на модел (ВИДЕО)

3. И... за вашия език

Поставете езика си на небцето точно зад зъбите, когато се усмихвате за снимка. Полученото изражение изглежда много по-спокойно.

4. Използвайте очите си

Нашата трансформация във фотогенични жени като Анджелина Джоли до голяма степен може да се сведе до една дума: примигване. Нека обясним. Присвиването е комбинация от присвиване и щипане. Ето какво да правите: Стегнете очи, сякаш ще присвиете. Но леко отпуснете горните си клепачи и оставете долните да свършат повече от работата (където нещо като "щипане" влиза в игра). По принцип правейки това, изражението ви се превръща в щастлива среда между пълно примижаване и, обратно, да изглеждате като елен на фарове. Повярвайте ни, това е ласкателен поглед към всички.

5. Леко встрани

Обърнете тялото си. Вместо да гледате с лице към камерата, завъртете се леко, поставяйки единия крак пред другия. Насочете пръстите на предния крак към камерата и поставете тежестта си върху задния си крак.

6. Гълтате корема си

Колкото и да ви се иска (или смятате, че трябва), не гълтайте стомаха си на снимки. Вашият дискомфорт ще се покаже на лицето ви и раменете ви ще изглеждат отпуснати. Вместо това, покажете увереност в себе си и позата си.

7. Разположете се в средата

Груповите снимки представляват главоблъсканица. Всеки иска да изглежда добре, така че никой не желае да е в краищата на снимката (където обикновено изглеждате най-големи).

8. Дишайте

Много хора, когато са изправени пред камера, се усмихват и задържат дъха си или дишат повърхностно, което ги кара да изглеждат по-напрегнати и тревожни. Поемете дълбоко въздух преди снимката, за да отпуснете израженията на лицето и тялото си.

9. Внимавайте с ръцете си

Без значение какво правите с ръцете си, не ги притискайте към тялото си. Или поставете ръцете си на бедрата си, или ги дръжте леко далеч от страните на тялото си.

Вижте още: Моден фотограф съветва как да направим творческо селфи със смартфон

10. Движете се

Чувствате се схванати? Движете се. След като направите всяка снимка, преместете леко тялото и лицето си в различна позиция. Ръце до тялото? Поставете една на бедрото си. Лице право в камерата? Завъртете го леко наляво. Сега леко надясно. Сега си поиграйте с косата си с ръката, която не е на бедрото ви. Повечето хора имат навика да заемат поза, когато се правят снимки, така че се насилете да се разместите леко. В крайна сметка ще започнете да забелязвате кои пози изглеждат по-добре.

11. Не пренебрегвайте филтрите

Има причина филтрите на Instagram да съществуват – те са ваши приятели. Правилният избор на филтър може да изведе една посредствена снимка на следващото ниво.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама