Романът "Камъкът на времето" ни връща магията на детството


Романът "Камъкът на времето" ни връща магията на детството
Снимка: ПР

През 80-те години на ХХ век някъде в полите на Стара планина десетгодишната Кремена среща своите бъдещи най-добри приятели. Детски игри, приятелство и любов се превръщат във връзка, която бележи живота и на четиримата независимо от хода на времето и разстоянието между тях. А камъкът, който случайно откриват в една планинска пещера, ги отнася в годините на турското робство и ги среща с техните двойници от миналото.

Така „Камъкът на времето“ – дебютният роман на българската писателка Петя Георгиева ни прави част от история, която преодолява с лекота ограниченията на времето и литературните жанрове. Книгата ни връща към най-добрите образци на приключенската литература, като комбинира изненадващо умело фантастика и реализъм, за да се превърне в истинска поема за онова приятелство, което ни спохожда веднъж в живота и което остава с нас завинаги.

Авторката за книгата

„Започнах да пиша този роман преди 20 години, първо на ръка, после на компютър и сега още не мога да повярвам, че вече излезе от печатницата. Това е първата ми „рожба“ и история, която искрено обичам. Защото в нея има много истинско приятелство и в допълнение - и малко любов“, сподели Петя Георгиева по време на премиерата. „Докато пишех, чувах гласовете на героите, когато те се сблъскват с емоции и вечни уроци отвъд времето и пространството. За да се спасяват едни други. Миналото се оказва бягство от проблемите, но и пристан, на който те се изправят пред загуба и ще намерят помирение. Защото човек е създаден да расте, да преодолява и да побеждава в името на любовта - към нас самите и към останалите.“, допълва тя.

„Камък ми падна от шията още при прочита на първите десетина изречения от „Камъкът на времето“. Достатъчни бяха, за да проумея, че няма да е тормоз, а привилегия да съм редактор на талантлив и грамотен разказвач. Ръкописът не успя „да ме пусне“ и пропуснах нощния сън, за да стигна до последното изречение. Трескаво, като заклет читател.“, разказва поетесата Камелия Кондова, която влиза в ролята на редактор на романа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама