Роман разказва истинската история на лекарка, разчупила традициите в Китай


Роман разказва истинската история на лекарка, разчупила традициите в Китай
Снимка: изд. Изток Запад

Новият исторически роман на Лиза Сий ни пренася в Китай през XV век и пресъздава истинската история на Тан Юънсиен – жената лекар, която съумява да разчупи традициите, да лекува жени от всички слоеве на обществото и да води такъв необикновен живот, че пет века по-късно много от нейните лекарства все още да се използват.

Повече за книгата

Очакванията към младата Юънсиен са ясни: като всяка примерна дама (и бъдеща съпруга) тя следва да бродира изкусно, да свири виртуозно, да рецитира поезия, да ражда синове и да спазва повелите на семейните порядки. Тя обаче има призвание – да следва примера на баба си и да се посвети на медицината в помощ на жените. Това е дързост, която разтърсва уредения ѝ свят в „Градината на благоуханните наслади“ и я обрича на живот, пълен с трудности и изпитания. Но „Без кал няма лотос“, убеждава ни Юънсиен – защото човешкият дух цъфти, когато се бори за смисъл.

Повече за автора

Лиза Сий е един от най-продаваните автори в класацията на „Ню Йорк Таймс“. Сред най-популярните ѝ книги са „Островът на морските жени“, „Чаеното момиче“, „Снежно цвете и тайното ветрило“, „Любовта на Божур“, „Шанхайски момичета“, „Китайски кукли“ и „Мечти за щастие“, които директно оглавяват класацията. Тя е автор и на биографичната книга „На върха на Златната планина“, в която се разказва историята на установяването на семейството ѝ от Китай в Лос Анджелес и последвалия му живот в Америка. Лиза Сий е носителка на наградата „Голдън Спайк“, присъждана от Китайското историческо дружество на Южна Калифорния, и наградата „Хистъримейкърс Ауорд“, учредена от Музея на китайско-американската култура. Обявена е за „Жена на годината“ от Организацията на жените от китайско-американски произход.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама