Млечните продукти съдържат бифидобактерии, които нормализират функцията на червата.
Най-голямото предимство на киселото мляко е, че то е доставчик на аминокиселини или протеини за организма, а те са градивните елементи на нашето тяло.
Растящото и възстановяващо се тяло има особена нужда от тях. За разлика от прясното, киселото мляко има голямо предимство - протеиновите му вериги са по-къси, така че се усвояват по-лесно и бързо.
Организмът може да си набави протеини от ферментиралите млечни продукти по всяко време. Нека приема на кисело мляко е поне час и половина след хранене. В противен случай благоприятното въздействие на бифидобактериите върху храносмилателната система ще намалее. Те са пробиотици и, за да извлечете максимална полза от тях, е важно да ги консумирате на празен стомах.
ЕТО ЗАЩО ДА СИ ПОХАПВАТЕ РУКОЛА
Естественият пробиотик следва да се приема поне две седмици, за да постигнете ползи за здравето.
За разлика от прясното мляко, може да консумирате киселото и вечер, но не бива да надвишавате дозата от 150-200 г.