Всичко, което трябва да знаете за червения пипер


Всичко, което трябва да знаете за червения пипер
Снимка: iStock

Червеният пипер е богат на витамини А и С, както и на биофлавоноиди, антиоксиданти и каротини. Той може да помогне при възпалено гърло, хрема, конгестия (запушване със секрети) и главоболие, които често придружават обичайната настинка. Червеният пипер е уникален на вкус и може да варира от много сладък до изключително лют.

Червеният пипер, заедно с другите членове от семейство Пиперови, има аналгетични и болкоуспокояващи свойства и съдържа до девет пъти повече витамин С от доматите. Високото съдържание на витамин С спомага за засилване на имунната ни система, предпазва ни от сърдечно-съдови заболявания като сърдечен и мозъчен удар и помага на тялото ни да абсорбира и усвои по-добре желязото.

4 ПОЛЗИ ОТ СЛИВИТЕ

Червеният пипер подпомага храносмилането и подобрява циркулацията.

Той е известени и с това, че нормализира кръвното налягане и храни клетките, изграждащи артериите, вените и капилярите, с което възстановява еластичността им. Червеният пипер стимулира тялото и може да ни затопли вътрешно при студено време. Той има антибактериални свойства, които могат да ни защитят срещу салмонела и Ешерихия коли, намиращи се в храносмилателния ни тракт.

Червеният пипер има способността да помага на тялото да се бори с обичайните инфекции. Той е чудесна подправка за всяко зеленчуково ястие, включително супи, прясна салса, гуакамоле, печени зеленчуци, картофи и карфиол. Щипка червен пипер може да се добави дори към сутрешното смути или плодовата салата за пикантен и повишаващ имунитета ефект.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама