Тези храни намаляват риска от сърдечносъдови заболявания


Тези храни намаляват риска от сърдечносъдови заболявания
Снимка: iStock

Има все по-убедителни данни, че включването на определени храни в менюто ви, ще ви предпазят от сърдечносъдови заболявания.

Ето кои са те:

Овесените ядки/трици 

Теса богати на фибри и хранителни вещества като витамини от група В, цинк и магнезий, които имат положителен ефект върху сърдечната дейност. За да увеличите максимално ползите, използвайте обикновени овесени ядки и добавяйте ядки и/или плодове към тях.

Омлетът със зеленчуци 

Това е друга чудесна храна, която защитава здравето на сърцето, особено ако му добавите повече зеленчуци (чушки, лук и спанак) и гъби, за да стане той по-богат и на фибри, освен на протеини.

Горски плодове 

Те съдържат антиоксиданти и са богати и на желязо, което ги прави изключително полезни за сърцето.

СТРАХОТНИТЕ ПОЛЗИ ОТ БРОКОЛИ

Авокадо

Освен че е богато на минерали и витамини, е един от най-богатите източници на мононенаситени мазнини в природата, с които може да кажете сбогом на вредния холестерол.

За здравословно хранене намалете захарта в храната си, избягвайте полуфабрикатите и замразените храни, които съдържат много сол и нездравословни трансмазнини. Намалете червеното и птичето месо, наред с млечните и увеличете зехтина и ядковите масла.

Не забравяйте редовните физически упражнения и откажете цигарите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама