Страдате от мигрена? Ето кои са най-ефективните натурални методи срещу нея


Страдате от мигрена? Ето кои са най-ефективните натурални методи срещу нея
Снимка: iStock

Ужасната, пулсираща болка в главата ви е позната? Тогава, най-вероятно мигрената ви е позната. Тя представлява тежко главоболие, което се характеризира със симптоми като чувствителност към светлина и гадене.

На пазара има много медикаменти, които са създадени да облекчават мигрената, но те често не помагат. Затова днес ще ви кажем кои са методите срещу мигрена , които НАИСТИНА помагат.

Най-ефективните домашни методи срещу мигрена

Разбира се, няма как всеки един метод да работи еднакво добре за всички затова намерете този, който действа най-добре за вас.

Мигрена

Студен компрес

Поставянето на студен компрес върху главата и раменете може да облекчи мигренните болки, защото студеното ще стесни кръвоносните ви съдове и ще забави сигналите за болка, които мозъкът изпраща към нервите. Стойте с компреса не повече от 15 минути и не забравяйте да поставите кърпа, за да няма ледът пряк контакт с кожата.

Упражнения, които намаляват стреса

Стресът е един от основните виновници за мигрената, което означава, че намаляването на стреса ще намали и досадното главоболие. Такива упражнения са:

  • Упражнения за дишане
  • Медитация
  • Стоенето в хладна, тиха и затъмнена стая
  • Лек стречинг
  • Техники за заземяване

Масаж

Масажирайте скалпа си с пръски или със специален масажор. Това ще подобри кръвообращението в зоната и ще облекчи болките.

Вземете си дрямка

Главоболието най-вероятно ви кара да жадувате за сън. Връзката между съня и мигрената е комплексна. Само че прекалено многото или прекалено малкото часове сън могат да направят болките още по-остри. Така че внимавайте.

Хидратация

Хидратирайте се! Дехидратацията също може да е причина за болките в главата. Пиенето на повече вода или пък електролити може да ви вкара отново в релси, особено ако по принцип в ежедневието си не приемате достатъчно количество вода.

Топете краката си в леген с гореща вода

Действието на този метод не е доказан научно, но той може да ви помогне с главоболието, като насочи кръвта от главата към краката и така да подобри циркулацията на кръвта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама