Мислили ли сте някога да консумирате костилката от авокадо? Въпреки че самото авокадо е признато заради ползите си за здравето, костилката често се изхвърля, а всъщност е мощен източник на нутриенти.
Ползи от костилката на авокадо
Повишава имунитета
Кажете сбогом на често срещани заболявания като възпаление на сливиците и назофарингит! Костилката от авокадо е естествен антиоксидант, който се бори с микробите и паразитите.
Подпомага храносмилането
Използва се в редица култури в Южна Америка, костилката облекчава стомашно-чревни проблеми благодарение на нейните антипротозойни и антимикобактериални свойства.
Против язва
Доказано е, че екстрактите от авокадо предотвратяват образуването на язва.
Вижте още: Ето какво ще се случи с тялото ви, ако яде авокадо всеки ден
Как да консумирате
Вземете костилката и я настържете. След това добавяйте в любимото си смути, мюсли или салата.