С тази билка ще излекувате стомаха, сърцето и жлъчката си (РЕЦЕПТА)


С тази билка ще излекувате стомаха, сърцето и жлъчката си (РЕЦЕПТА)
Снимка: Getty Images

Чували ли сте за лечебните свойства на синапа? Най-вероятно се сещате за успокояващите му свойства при ухапвания или леки наранявания, но ползите му далеч не се изчерпват дотук.

Какво е синап?

Синапът е растение, което се използва като лек при проблеми със стомаха и храносмилането, а също така и за укрепване на имунитета още от древни времена. Лесно можете да го разпознаете по жълтия цвят на плода му, но частта, която всъщност се използва за лечебни цели, е именно коренът.

Ползи за стомаха

Растението е много горчиво, което се дължи на веществата амарогентин, горчивите глюкозиди и хетерозиди, които предизвикват секреция на сокове в стомаха и това е начинът, по който ускоряват метаболизма.

Тази билка също така връща тялото към естествения му баланс при хора с нарушено чувство на глад и липса на всякакъв апетит, страдащи от анорексия и диспепсия например. Тези хора често страдат от рефлукс и гастрит, а синапът е прекрасно решение и на двата проблема.

Ползи за сърцето и жлъчката

Билката също така може да предотврати и облекчи болезнените симптоми на камъни в жлъчката, които се образуват от съхраняването на големи количества холестерол.

Синапът е растението, което улеснява разграждането на мазнините в тялото. Чрез приема му се намалява и появата на триглицериди в кръвта, които се натрупват в мастните клетки като резерв. Затова, ако имате проблеми с теглото, никак не е лоша идея да пробвате да си направите чай от синап.

Рецепта за чай от синап

Не се препоръчва синапът да се вари затова най-лесният начин да си приготвите вълшебната отвара, е да я оставите да престои в студена вода. 

Залейте 30-тина грама корен от синап с около литър и половина вода и го оставете да така два дни, за да може билката да пусне соковете си. Когато чаят е готов, можете да пиете по една малка чаша от него преди всяко хранене. Пие се студен!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама