Въглехидратите са вечният кошмар на някои от хората, които се опитват да се разделят с излишните килограми. Представяме ви 8 сигурни храни, с които да нямате такива трудности:
Нахут
Той съдържа доста белтъчини, а въглехидратите му са под формата на водоразтворими фибри, които добре контролират количеството храна, което консумираш. Нахутът пасва чудесно в зеленчукови супи и сосове, а за видими резултати на кантара, го използвай вместо храните съдържащи наситени мазнини (като сирената, напр.) в рецепти като хумус и ядково сирене.
Царевица
Тя има белтъчини и витамини, които ти помагат да имаш свежа и здрава кожа, коса и нокти. Освен това има фибри, които стимулиращи перисталтиката. Ако смесите царевица и боб, значително ще подобрите метаболизма си, защото и те съдържат нишесте и въглехидрати, които полезни за него.
ТАЗИ НАТУРАЛНА СМЕС ЦЕРИ КУП БОЛЕСТИ
Пълнозърнестата паста
Тя следва да е с приоритет пред другите тестени, защото съдържа комплексни въглехидрати, които бавно се разграждат и ви дават енергия, докато пречистват тялото ви от токсини. Тя отлично се съчетава със зеленчуци и по идея на италианците я готви ал денте (т.е. леко твърда при дъвчене).
Зелен фасул
Той съдържа калий, с което укрепвате мускулите и нормализирате функцията на червата си. Той много се препоръчва на месоядните, защото е богат на белтъчини. Освен това е нискокалориен и е особено препоръчван при отслабване, защото осигурява продължително чувството за ситост.
Аспержи
Те имат редица ползи за организма. Богати са на фибри и витамини, с което спомагат за понижаване на кръвното налягане, детокса на тялото и добрата работата на сърцето.
Гъби
Те са много хранителни, но са нискокалорични. Техните аминокиселини, фосфор, натрий, селен, витамини В, С и D ги превръщат в една много полезна храна, а фибрите и протеините им спомагат за по-бързото засищане.
Пълнозърнест ориз
Той се смята за един от най-здравословните продукти след зърнените култури с малкото си калории и изобилието си от фибри, белтъчини и триптофан, които представляват естествено успокоително. Консумирайте го с зеленчуци, защото е тежка храна, а и така ще го балансирате.
Картофи
Те винаги са били обект на спорове сред колегите, но едно е сигурно, че съдържат по-малко нишесте от пастата и някои зърнени култури. Печете ги със зеленчуци и зехтин или ги варете, за да съхранят полезните си вещества и не ги комбинирайте с масло и месо (особено с пържено).