Новата мода в отслабването Oatzempic: Действа ли наистина? (ВИДЕО)


Новата мода в отслабването Oatzempic: Действа ли наистина? (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Ако някога сте чували за нашумелия начин за сваляне на килограми с помощта на „Оземпик“ – вълшебното лекарство, с чиято помощ всички известни личности успяха да отслабнат, вероятно веднага ще направите връзката с най-новата мода в отслабването „Оатземпик“. Всъщност „Оземпик“ е медикамент, който е предназначен за контрол на кръвната захар при хора, страдащи от диабет тип 2, като най-популярният му страничен ефект е именно намаляване на теглото.

Последно време обаче в TikTok се появи нов метод, който обещава ефект, подобен на медикаментозния, но далеч по-безвреден за здрави хора. „Оатземпик“ представлява смес от овесени ядки, вода и лимонов сок, като потребителите се кълнат в ефекта му и обещават бърза и видима промяна в теглото, ако се приема сутрин на гладно.

Вижте още: Какво се случва, когато спрете инжекциите за отслабване

Отслабване

Действа ли наистина?

Сместа от овес, вода и лимонов сок може наистина да ви помогне в борбата с излишните килограми, но ефект има поради факта, че овесените ядки са богати на фибри и ще ви държат сити много дълго време. Тази „отвара“ няма вълшебно действие и няма да ви направи по-слаби, ако не се храните правилно и не се движите.

Какво казват експертите?

Д-р Ейми Лий е американска нутриционистка, която споделя, че пиенето или яденето на „Оатземпик“ сутрин се явява като заместител на закуската. Тя казва, че продължителният прием на тази смес обаче никак не би бил здравословен, защото с времето може да развием дефицити на витамини, минерали и дори на аминокиселини.

Оказва се, че резултатите, които наблюдаваме у голяма част от хората, са само защото съставките на вълшебната смес са много нискокалорични и когато се замести една традиционна обилна закуска с толкова бедна на калории такава, е нормално да се наблюдава загуба на килограми.

@drjencaudle #oatzempic #drjencaudle #fyp ♬ original sound - DrJenCaudle

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама