Всяка храна трябва да се консумира с мярка, колкото и да е полезна. Това важи дори за вкусните мандарини, въпреки че супер богати на витамини.
Не трябва да ядете повече от 4 на ден, а още по-добре е да не надвишавате 2, като е умесено да ги ядете за десерт само след като сте се нахранили. Бавното и осъзнато хранене е в сила и при тях. Прекаляването с мандарините (и цитрусите като цяло) увеличава киселинността на кръвта ти.
Вижте още: Внимавайте с тях! Тези храни са вкусни, но опасни!
В кисела среда има повече шансове за развиване на тумори. Освен това:
Мандарините не са полезни за хора предразположени към диабет и алергии и за тях често тези плодове се оказват опасни;
Много добре почиствайте белите власинки, защото целулозата в тях може да не ви понася, ако имате хронични заболявания на стомаха и червата;
Не комбинирайте мандарините с алкохол, защото крие риск бързо да се почувствате зле.
Преди ядене старателно ги измийте от химикалите, с които покриват кората, за да се съхраняват по-добре при продължително транспортиране.