17 лекари, включително кардиолози и онколози, са единодушни в едно: закуската не трябва да се пропуска. Твърдят, че най-здравословната закуска е овесена каша с кисело мляко или със семена. Но какво се случва, ако ядем яйца на закуска всеки ден?
Вижте още: Ако НЕ ядете редовно тези неща, може да имате сърдечни проблеми
Говори се, че яйцата са пълни с холестерол, но последните изследвания показват, че са безопасни за консумация. Въпреки това мненията на лекарите се различават.
Някои, като невролозите д-р Наим и д-р Стайн, предпочитат да ядат само яйчен белтък, който не съдържа холестерол . Други, като кардиолозите Фрийман и Ченг, се опитват да избягват напълно яйцата.
Oнкологът Маккуейд понякога прави бъркани яйца, пълни със зеленчуци, които според него са полезни за червата .
"Целите яйца „са чудесен източник на чисти протеини и някои добри мазнини “, каза онкологът Маккуейд, но той също като цяло ги яде умерено.
Д-р Джеймс О'Кийф , член на работната група за диета и начин на живот на Американския колеж по кардиология, е съгласен. Той казва, че две яйца на ден, шест дни в седмицата са разумно количество. Той смята, че е важно да се ядат яйца, обогатени с омега-3, защото е доказано, че те са важно хранително вещество за здравето на сърдечно-съдовата система.
Вижте още: 5 изненадващи факта за плодовитостта