Как сами да си приготвим НАЙ-мощния имуностимулатор


Как сами да си приготвим НАЙ-мощния имуностимулатор
Снимка: iStock/Guliver

Сиропът от бъз е много полезен и повишава имунитета. Именно затова е добре да се пие през студените месеци.

А как да си го направим сами?

Ето няколко полезни съвета:

Бране

Избирате по чист район максимално и търсите добре узрели чепки с червени дръжки, както на снимката, има ли зелени зрънца не берете, отсяването става на място, зелените зрънца не се допускат, също и листата се махат от чепките.

Почистване на зрънцата

Не се мие, измиете ли го ферментира и не става хубав сироп. Избирате хубава вилица или гребен и започвате чепка по чепка докато го изчистите в една кофа, само зрънцата.

Смесване

Добавяте захар, бяла, а може и смесено - едно към едно.

Не се препоръчва мед - само захар!

Бъркате веднага.

Съотношение 1 към 1.

ЗЛАТЕН КОРЕН - БИЛКАТА, КОЯТО ЩЕ ПРОМЕНИ ЖИВОТА ВИ

Престой

60 дни, минимум, в помещение на тъмно място но проветриво, не маза.

Поставяте в открит съд, стъклен, дървен или друг, но не метален и бъркате, после всеки ден бъркате, поне веднъж и марля да не влизат насекоми или прах.

Прецеждане

Прецежда се с цедка, по едър тензух или марля, или друг начин. Поставяте в стъклени или други шишета и поне още месец с леко отворени капачки, целта е да излезе летливия газ от сиропа.

После на тъмно място трае дълго време и е силно лечебен, става гъст и с вкусен боровинков вкус.

Пие се на гладно всяка сутрин, по една супена лъжица.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама