Консумацията на авокадо се засили в световен мащаб през последните години. Този плод (да, плод) е ценен заради неговите многобройни ползи и неутрален вкус. Сигурно сте виждали по магазините да се продава масло от авокадо. Всъщност, можете да си направите сами малко количество в домашни условия. Следвайте долните инструкции.
Как да си направите масло от авокадо
Намачкайте добре узряло авокадо до образуването на гладка паста.
Нагрейте намачканото авокадо, бъркайки от време на време, докато започне да се отделя масло.
Използвайте фино сито или тензух, за да отделите маслото от пулпата.
Пресипете маслото в чист стъклен съд и най-добре съхранявайте в хладилник.
Вижте още: 8 причини да добавите авокадо към закуската си
Ползи от консумацията на масло от авокадо
Здраве на сърцето
Богат на мононенаситени мазнини, той поддържа здравословни нива на холестерол и намалява риска от сърдечни заболявания.
Противовъзпалителни свойства
Съединения като олеинова киселина помагат за намаляване на възпалението, благоприятствайки състояния като артрит.
Усвояване на хранителни вещества
Подобрява усвояването на мастноразтворимите витамини (A, D, E, K) от други храни.
Вижте още: След като научите това, никога няма да изхвърлите костилката от авокадо