През зимата всички ние се движим много по-малко, а в същото време консумираме доста по-тежка храна. Това може да предизвика подуване на стомаха, което води до неприятно усещане за подпухване. За радост може лесно да се справите с това като само примените леко начина си на хранене и добавите позабравени храни в менюто си.
Подправки като черен пипер, куркума и кимион включени в ястията помагат да стимулирате храносмилането.
Добавяйте от тях вместо сол, която задържа водата в тяло и това ви кара да се чувствате подути.
Стръковете целината са хрупкави и хидриращи, с куп полезни свойства. Благодарение на тях ще отведете от тялото излишния натрий с урината.
Корен от джинджифил има противовъзпалителни свойства и действа благоприятно при подуване на корема.
Настържете го в любимата си марината, като добавка към десерт или директно в любимия чай. На прах има подобно действие.
Вижте още: Някои от супер ползите на червеното цвекло
Истинското кисело мляко е богатство за червата с пробиотиците в него.
Яйцата са богати на белтъчини и здравословни мазнини, които тялото ви лесно усвоява.
Какаовите зърна и черният шоколад (80-99%) са добър източник на фибри, магнезий и полифеноли, благоприятстващи безпрепятствената работа на храносмилането.