Вкусно и много полезно, гроздето е богато на захари, фибри, антиоксиданти, калций, магнезий, натрий, желязо, алуминий, манган, сяра, фосфор, мед, йод, бром и още много вещества. В бялото грозде пък има и големи количества витамин D, B1, B2 и C.
Вижте още: Ползи за здравето от отслабването
Освен това много популярна негова съставка са полифенолите, които могат да облекчават симптомите на артрит.
Гроздето е един от най-добрите противовъзпалителни хранителни продукти, като свойствата му не отстъпват на медикаментите, предписвани за тази цел — обяснява д-р Джош Акс.
Артритът е широко разпространено поражение на ставите, от което страдат милиона хора по света. Приложимостта на гроздето е към подсилване на организма и облекчаване на проявите му.
Похапвайте си го по-често, за да бъдете здрави и да държите болестите далеч!